17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorski gitaristi u Sankt Peterburgu

Kultura

Comments 0

Crnogorski gitaristi u Sankt Peterburgu

  • Viber
Crnogorski Gitaristički Duo (Goran Krivokapić & Danijel Cerović) 16.februara nastupa u jednoj od najčuvenijih i najljepših dvorana na svijetu, u sali Filharmonije u Sankt Petersburgu.
 
Na programu koncerata su djela Johana Sebastiana Baha (Engleske svite u transkripciji članova dua) , kao i djela Pjacole, Bogdanovica i Manuela de Falje.

Prestižna izdavačka kompanija Naxos, objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua (projekat sufinansiran od strane Ministarstva Kulture Crne Gore) u septembru 2015.godine. Zvanična promocija CD-a organizovana je u  "Concertgebouw" dvorani u Amsterdamu, a od tada je predstavljen na nastupima CGD-a u Seulu, Pekingu, Luksemburgu, Kelnu, Torontu, Monteralu, Los Anđelesu, Denveru, Madridu, kao i na festivalima u Sjevernoj Americi, Evropi i Aziji.
 
U 2017.godini Naxos će objaviti i drugi CD sa muzikom Johana Sebastiana Baha, a nakon toga će članovi ovog dua realizovati i nekoliko izdanja kao solisti, takođe i u novom projektu dua čiji će program, uz gostovanje nekih od zvijezda internacionalne scene za klasičnu muziku, biti uskoro objavljen. 
 
Po mišljenju publike i kritike koje stižu od uglednih američkih magazina "Fanfare" , "ClassicsToday", "Soundboard", "American Record Guide" kao i od specijalizovanog francuskog časopisa "Guitare Classique", CGD je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR