10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Andrićeva nagrada'' Kovačeviću i Prilepinu

Kultura

Comments 0

"Andrićeva nagrada'' Kovačeviću i Prilepinu

  • Viber
Dobitnik "Andrićeve nagrade" za životno djelo za prošlu godinu, koju dodjeljuje "Andrićev institut", je dramski pisac Dušan Kovačević, a nagradu je dobio za ukupan dramski opus i novo dramsko djelo "Hipnoza jedne ljubavi", saopštio je stručni žiri.

"Andrićevu nagradu" za najbolji roman objavljen prvi put u Republici Srpskoj i Srbiji dobio je ruski pisac Zahar Prilepin za roman "Obitelj" i knjigu pripovjedaka "Sedam života". Nagrade laureatima biće dodijeljene u "Andrićevom institutu" u Andrićgradu 27. januara.

Stalni savjetnik "Andrićevog instituta" i predsjednik tročlanog žirija Јovan Delić rekao je da je Dušan Kovačević danas ne samo vodeće ime srpske drame, već i jedan od najznačajnijih evropskih dramskih pisaca i "smjehotvoraca".

"Kovačevićeve drame "Maratonci trče počasni krug", "Radovan Treći", "Sabirni centar", "Balkanski špijun", "Sveti Georgije ubija aždahu", "Klaustrofobična komedija", "Profesionalac", "Urnebesna tragedija", "Lari Tompson" i druge, objavljene u njegovim petotomnim "Sabranim delima", sve su odreda remek djela koja imaju izuzetan status i kod književne kritike i kod publike", istakao je Delić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR