Život ponekad piše pomalo nevjerovatne priče, a jedna takva je i priča Zorana Čulka, Slovenca koji već deset godina radi kao snimatelj hrvatske rukometne reprezentacije.
Biolog Vazrik Nazari otkrio je novu vrstu noćnih leptira, koja se odlikuje svjetlo žutim ljuskama po glavi, pa je odlučio nazvati po Donaldu Trampu.
Iako su joj 52. godine, Monika Beluči još uvijek važi za jednu od najljepših žena na svijetu.
Veće ne mora uvijek značiti i bolje, tako bar misli japanski umjetnik Tacuja Tanaka koji je to pokušao prikazati sa svojim minijaturama koje je napravio za svoj projekat Minijaturni kalendar   Ovaj projekat je započeo još 2011. godine.     Svoj rad je prvi put objavio prije nekoliko godina a od tada je uradio još stotine scenarija, a neke možete vidjeti u našoj galeriji.   Tanaka je koristio mnogo stvari, od kriški hljeba, slušalica, koru od banane pa do čipsa, te je tako dao život svakodnevnim predmetima koristeći ih kao rekvizite za male figure sa kojima ih kombinuje.   Bilo da koristi flašu da napravi scenu iz restorana ili pretvarajući slamke u bambusovu šumu, japanski umjetnik zna kako da svakodnevne predmete pretvori u nešto zaista neočekivano.  
Stranica 1 od 173