13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Satanizam predmet u školi u Sakramentu

Mozaik

Comments 0

Satanizam predmet u školi u Sakramentu

  • Viber
Fin Rez, jedan od čelnika ogranka organizacije poznate pod nazivom Satanistički hram, pohvalio se kako je organizacija uspjela da dobije dozvolu da predaje učenicima jedne osnovne škole u Sakramentu.

S radom će početi u oktobru a mališani će 'predmet' moći da slušaju kao vanškolsku aktivnost, tačnije nakon što bude završen klasični školski program.

Rez je najavio da će djecu podučavati nauci i racionalnom razmišljanju, odnosno da je program napisan tako da promoviše dobronamjernost i saosjećajnost.

Priznao je Rez i to da je ideja zapravo stigla kao odgovor evangelistima, koji u školama širom SAD-a drže takozvane "Klubove dobrih vijesti", prenosi dnevnik.hr.

"Želimo biti taj kontra glas, pomoći djeci da shvate da se ne moraju odati praznovjerju kako bi bili dobre osobe", napisali su na svojoj internetskoj stranici članovi Satanističkog hrama, ljudi za koje javnost još nije sigurna treba li ih doživljavati kao klasične sataniste ili kao 'trolove' koji se sjajno koriste provokacijom i koje u stvarnosti zapravo "boli uho" za Nečastivog.

Naime, upravo je Fez svojevremeno rekao kako su članovi organizacije zapravo tek obični ateisti koji Satanu doživljavaju kao alegoriju za slobodnu misao, a i u programu organizacije je jasno istaknuto da se u prvom redu zalaže za egalitarizam, socijalnu pravdu i odvajanje crkvi od države.

Iz organizacije su poručili da članovi nemaju namjeru djecu da uče djecu da poštuju Satanu mada mnoge ikonografija kojom se "klub" koristi svejedno plaši.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR