15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Najsigurne destinacije za putovanje u 2017.

Mozaik

Comments 0

Najsigurne destinacije za putovanje u 2017.

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Svakodnevno stižu loše vijesti sa svih strana svijeta... od vremenskih neprilika do terorističkih napada. Stoga je britanska organizacija HolidayTravelWatch napravila aplikaciju koj se bavi rješavanjem problema putnika, pružanjem informacija i savjeta svim zainteresovanim skupinama.

Generalni direktor organizacije Frank Brehany, u intervju za britanski Express, dao je popis destinacija koje se smatraju najsigurnijim na svijetu.

Švajcarska

Država poznata po svojoj neutralnosti, mnogobrojnim bunkerima i dobro naoružanoj vojsci, mnogo je više od dvoraca, planina i putovanja vozom kroz pitoresknu prirodu. Premda je britansko ministarstvo vanjskih poslova izdalo upozorenje o tome da postoji mogućnost za teroristički napad i u Švajcarskoj, država se i dalje smatra destinacijom niskog rizika od takvih aktivnosti.

Novi Zeland

Jedna je od najizolovanijih, ali uprkos tome i najrazvijenih država u svijetu, Novi Zeland ima stabilnu demokratiju i nije bio uključen u neki veći svjetski sukob. Jedino upozorenje koje vrijedi za ovu destinaciju je opasnost od potresa. No, razmislite o Gospodaru prstenova i prekrasnoj prirodi koja vas čeka na svakom koraku i zaboravićete na to. 

Tuvalu

Ostrvska država koja se nalazi u Tihom okeanu, zbog svoje je udaljenosti oduvijek bila neutralna te se nije upuštala u nepotrebne sukobe. Ista ta udaljenost omogućava političku nezavisnost i priklanjanje drugim državama. Ovo je četvrta najmanja država na svijetu, koja svoju slavu duguje koralima i činjenici što je najviša tačka na svega 4,5 metara iznad nivoa mora. Stopa kriminala iznimno je niska, a opasnost od terorizma nikakva.

Fidži

Udaljena država Fidži leži usred nepreglednog prostranstva Tihog okeana, koji ga čuva od potencijalnih napada. Koralna obala i povijest Južnog mora njihov su glavni adut i privlače mnoge turiste. Opasnost od terorizma izrazito je niska, isto kao i stopa kriminala.

Island

Iako se smatra jednom od najprosperitetnijih i najrazvijenijih zemalja svijeta, Island nema čvrste veze bilo s kojom državom koja bi se mogla smatrati učesnicom trećeg svjetskog rata. Mjesto gdje Evropa susrijeće Ameriku donosi šarm Skandinavije u jedinstvenom vulkanskom okruženju. Stopa kriminala na Islandu izrazito je mala, a opasnost od terorizma nije prijavljena.

Butan

Otkad se 1971. pridružio Ujedinjenim Nacijama, Butan je zadržao nepristranost i averziju prema međunarodnom političkom angažmanu. Politička situacija u državi je stabilna, a opasnost od terorizma izrazito niska.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR