14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Yahoo mijenja naziv u Altaba

Mozaik

Comments 0

Yahoo mijenja naziv u Altaba

  • Viber
Tehnološka kompanija Jahu (Yahoo) dobiće nov identitet, kao Altaba, i smanjiće upravni odbor ako bude sproveden dogovor o prodaji ključnih djelova te kompanije Verajzonu (Verizon) za 4,8 milijardi dolara.

Jahu bi trebalo da naziv promijeni u Altaba pošto svoje poslovanje s imejlovima, sajtom, aplikacijama za mobilne telefone i marketing preda Verajoznu, prenosi portal RTCG.

Nov naziv treba da odrazi transformaciju Jahua u holding kompaniju za investicije u kineskog giganta u elektronskoj trgovini Alibabu i Jahu Japan ćija je zajednička vrijednost veća od 40 miijardi dolara, prenio je AP.

Dirertorka Jahua Marisa Majer, koosnivač Dejvid Filo i još četiri direktora u sadašnjem upravnom odboru od 11 članova, podnijeće ostavke poslije planirane prodaje Verajzonu koji bi trebalo da zadrži brend Jahu.

Dogovor s Verajzonom je, međutim, doveden u pitanje poslije otkrića Jahua o dva hakerska napada 2013. i 2014. godine, kada su ukradeni lični podaci više od milijardu korisnika. Verajzon razmatra da li da ponovo pregovara o cijeni ili da otkaže dogovor zbog otkrića hakerskih napada koji bi mogli da navedu korisnike Jahua da odustanu od te kompanije.

Nov naziv je kombinacija riječi "alternativno" i "Alibaba", prenio je Vašington post. Jahu posjeduje oko 15 odsto Alibabe, vrijednosti 35 milijardi dolara.

Vašington post ocjenjuje da promjena naziva održava koliko je Jahu nisko pao - ta kompanija je bila nekada internet gigant, a i dalje je treći najposjećeniji sajt u SAD, ali je u suštini samo sredstvo za posjedovanje akcija Alibabe.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR