9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SD: Dok se drugi svađaju, mi mislimo o razvoju

Politika

Comments 0

SD: Dok se drugi svađaju, mi mislimo o razvoju

  • Viber
Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović kazao je, na sinoć održanoj konvenciji u Nikšiću, da su Socijaldemokrate za stabilnu državu Crnu Goru, koju nijesu spremni, za razliku od većine drugih, da žrtvuju zbog neke, kako je naveo, dnevnopolitičke igre, politikanstva iIi trgovine.

"Mi dosljedno slijedimo principe nezavisne, demokratske, građanske, ekonomski razvijene, multietničke, sekularne, antifašističke, evroatlanstke države i bićemo brana svima onima koji pokušaju da ugroze sve one vrijednosti koje smo i prije nezavisnosti, zatim 2006. kada smo obnovili državnost, pa nadalje u procesu evroatlantskih integracija, mukotrpno stvarali", kazao je Brajović.

Govoreći o programu partije Brajović je kazao da SD ima životan i realan program.

"Dok se svi drugi svađaju, mi jedini govorimo o programu. Naš program sadrži rješenja za ravnomjeran regionalni razvoj, koji će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i kreiranju više šansi za mlade ljude, koji su naš najvažniji potencijal. Promijenićemo model rasta u Crnoj Gori, jer se umjesto isključive orjentisanosti na strane investicije, moramo više okrenuti malim i srednjim preduzećima i porodičnim firmama, koji moraju biti glavni generatori razvoja.

Naravno da su i strane investicije dobrodošle i da ćemo svi zdušno podržati kvalitetnog stranog investitora, i da se nećemo baviti njihovim tjeranjem, kao što rade neki naši politički konkurenti, ali ono na čemu treba dominantno zasnivati naš privredni razvoj jesu konkurentna i fleksibilna mala i srednja preduzeća i porodični biznis", kazao je Brajović.

On je naveo da SD predlažu osnivanje državne razvojne banke, sa početnim kapitalom od 100 miliona eura koja će, prema njegovim riječima, pod povoljnijim uslovima od komercijalnih banaka finansirati mala i srednja preduzeća, ali i projekte od državnog značaja - infrastrukturne i druge razvojne projekte. On je kazao da Socijaldemokrate žele da se pravednije dijeli ono što zajedno stvorimo u Crnoj Gori, kako bi i oni koji imaju malo imali sasvim dovoljno za pristojan život.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR