13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
HGI: Nemamo zagarantovan mandat

Politika

Comments 0

HGI: Nemamo zagarantovan mandat

  • Viber
Hrvatska građanska inicijativa nema zagarantovan mandat u parlamentu, već na osnovu pozitivne diskriminacije u Zakonu o izboru odbornika i poslanika mora osvojiti 0,35 odsto glasova birača koji su izašli na birališta, poručeno je iz te partije.

Predsjednica HGI Marija Vučinović je, na konferenciji za novinare, negirala spekulacija da ta partija ima zagarantovan mandat.

„Ono što imamo, kao pripadnici autohtonog naroda u Crnoj Gori, jeste pozitivna diskriminacija u Zakonu o izboru odbornika i poslanika, na osnovu koje moramo osvojiti 0,35 odsto od izašlih birača“, kazala je ona.

Vučinović je rekla da očekuje da građani shvate važnost predstojećih izbora, kao i značaj predstavnika hrvatske nacionalne zajednice u parlamentu.

„Jedino preko svog legitimnog predstavnika Hrvati u Crnoj Gori mogu na najbolji način ostvariti svoja prava i interese. Podrškom građana HGI omogućićete da se i glas građana Boke čuje u crnogorskoj Skupštini“, kazala je ona.

Nosilac liste Andrijan Vuksanović je ponovio da HGI nema zagarantovan mandat u budućem sazivu parlamenta.

„Ta spekulacija služi da se naše biračko tijelo relaksira kako ne bi izašlo na izbore i dalo podršku broju 7. HGI nije ničiji privjesak, jer u suprotnom ne bismo izašli samostalno na izbore“, popručio je on.

HGI, kaže on, nastupa samostalno na izborima, a ne u koalicijama, jer smatra da je to najpošteniji vid političke utakmice.

„Vjerujem da će naši birači prepoznati značaj izbora i podrškom omogućiti da HGI ima svog predstavnika u najvećem zakonodavnom tijelu. A ja garantujem da ću na najbolji mogući način štititi interese Crne Gore“, rekao je Vuksanović.

On je naglasio da su Programom HGI kao prioriteti predviđeni sigurnost i bezbijednost građana, izmjenu zakona o lukama, restituciju ili povraćaj nezakonito oduzete imovine, razvoj preduzetništva, smanjenje PDV za ugostiteljske usluge i doprinose na zarade.

Predviđeno je veće zapošljavanje mladih, veća razmjena roba sa Hrvatskom, razvoj poljoprivrede, prerađivačke i IT industrije, jer, kako je kazao, država ne može biti oslonjena samo na turističku privredu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR