9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada do 10. novembra?

Politika

Comments 0

Vlada do 10. novembra?

  • Viber
Demokratska partija socijalista, SD i manjinske stranke – BS, HGI, AO, mogle bi ekspresnim dogovorom formirati Vladu i time staviti tačku na izbore održane 16. oktobra – saznaje Antena M.

DPS i „tradicionalni partneri“ time žele da okončaju „predstavu opozicije“ sa manjinskom vladom, u kojoj bi premijer bio lider BS Rafet Husović.

„Niko u DF, Demokratama, Ključu i SDP ne vjeruje u realnost sopstvenog prijedloga, a znaju da ni gospodin Husović, ni BS nijesu zainteresovani za tu priču, iniciranu dominantno iz kuhinje SDP. Ali ponudom da podrže našu vladu, stvaraju privid proaktivne pozicije i odgađaju trenutak suočavanja sa izbornim porazom“, kaže za naš portal izvor iz jedne manjinske stranke.

Podsjetimo, podgorička glasila javila su da se lider SDP Ranko Krivokapić prošle sedmice sastao sa Marijom Vučinović, dok je član Predsjedništva DF Andrija Mandić razgovarao sa reisom Rifatom Fejzićem!

Tri nacionalne stranke koje su osvojile parlamentarni status trebalo bi već danas da završe interni sporazum, sa kojim će ući u pregovore sa DPS.

Zamjenik predsjednika DPS Duško Marković nagovijestio je sinoć u „Živoj istini“ da će njegova stranka odmah nakon toga (utorak ili srijeda, prema saznanjima Antene M), formalizovati prijedlog za mandatara i odrediti tim pregovarača o programu i kadrovskim rješenjima za vladu.

Duško Marković, u „Živoj istini“, naglasio da DPS neće pristati na ucjene, ali je sve specifične probleme što su ih tokom kampanje apostrofirale BS, AO i HGI okarakterisao kao „naše“, što će reći – nesporne tačke u pregovorima.

Nije realno očekivati ni zatezanja SD, imajući u vidu kompatibilnost spoljnopolitičkih prioriteta, ali i procjenu da će izborom vlade barem donekle splasnuti pritisak Rusije na Crnu Goru.

Konstituisanje novog saziva Skupštine Crne Gore očekuje se već prvih dana novembra.

DPS i koalicioni partneri uložiće maksimalan napor da do tada utanače sve programske ciljeve i kadrovska rješenja, kako bi do sredine novembra, a najvjerovatnije već 10. ili 11. Crna Gora dobila i novu vladu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR