14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milošević: Ubrzo sastav nove Vlade DPS-a sa tradicionalnim partnerima

Politika

Comments 0

Milošević: Ubrzo sastav nove Vlade DPS-a sa tradicionalnim partnerima

Autor: Žarko Vujović

  • Viber
Rezultati parlamentarnih izbora 16. oktobra govore nesumnjivo da DPS i progresivne ideje i dalje imaju najveću podršku među crnogorskim stanovništvom, istakao je politički direktor DPS-a Tarzan Milošević.

Milošević i predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj Glavnog odbora DPS-a Ranko Milović primili su danas delegaciju austrijske organizacije „Forhtenštajner Krajs“.

Milošević je podsjetio da su domaće i međunarodne posmatračke misije protekle izbore ocijenile kao slobodne, fer i demokratske.

‘’On je istakao da rezultati izbora govore nesumnjivo da DPS i progresivne ideje i dalje imaju najveću podršku među crnogorskim stanovništvom, te da je Demokratska partija socijalista sa osvojenih 36 mandata potvrdila dominantnu ulogu u ukupnim društveno-političkim procesima u Crnoj Gori’’, kaže se u saopštenju DPS-a.

Milošević je dodao da se ubrzo očekuje sastav nove Vlade, DPS-a sa tradicionalnim partnerima, među kojima su i manjinske partije, a koja će obezbijediti kontinuitet politike, kako bi se u narednom periodu finalizovali procesi EU i NATO integracija.

Kako se navodi u saopštenju, delegacija austrijske organizacije „Forhtenštajner Krajs“ izrazila je posebno interesovanje za ukupan društveno-politički ambijent tokom izbornog procesa i postizbornu dinamiku u Crnoj Gori, kao i za procese EU i NATO integracija, i u sklopu toga perspektive Crne Gore u pogledu ekonomskog razvoja.

Predsjednik Komisije za održivi ekonomski razvoj Glavnog odbora DPS-a i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za energetski i industrijski razvoj Ranko Milović upoznao je članove delegacije sa činjenicom da je, prema ekonomskim indikatorima, Crna Gora lider u regionu, odnosno među prvih 50 zemalja u svijetu prema indeksu razvoja po mjeri čovjeka.

Milović je kazao da se u narednom periodu očekuje intenzivniji i održiv ekonomski rast, uz otvaranje novih radnih mjesta i rast BDP-a najmanje 4% godišnje.

Kako je naveo, takvu ekonomsku perspektivu garantuju realni prirodni resursi koje Crna Gora posjeduje, kao i realizacija aktuelnih i planiranih investicionih projekata u oblasti infrastrukture, turizma, energetike i poljoprivrede.

‘’Članovi delegacije izrazili su zadovoljstvo dinamikom i aktivnostima u procesima EU i NATO integracija Crne Gore i poželjeli uspijeh u formiranju nove Vlade’’, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR