12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Subota

11.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skoro sve političke partije šalju predstavnike na Paradu ponosa

Politika

Comments 0

Skoro sve političke partije šalju predstavnike na Paradu ponosa

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Većina partija najavila je da će imati predstavnika na Paradi ponosa, zakazanoj za 17. decembar, ocjenjujući da crnogorsko društvo sazrijeva u pogledu demokratskih kapaciteta i prihvatanja različitosti.

Kako su kazali agenciji Mina iz Demokratske partije socijalista (DPS), oni će, kao i na svakoj prethodnoj Paradi, imati predstavnika, a o konkretnim imenima odlučiće naknadno.

Oni su ocijenili da crnogorsko društvo iz godine u godinu sazrijeva i bolje prihvata različitosti, „tako da i sama Parada postaje uobičajeno godišnje dešavanje“.

Socijaldemokrate (SD) će na Povorci ponosa predstavljati članica Predsjedništva Marija Blagojević a, kako su najavili, događaju će prisustvovati i članovi Omladine SD-a.

„Naše ljevičarsko opredjeljenje nas obavezuje da možda više nego drugi, iako to treba da bude obaveza svih, budemo posvećeni poštovanju dostojanstva, prava i sloboda čovjeka, nezavisno od njegove nacionalne i vjerske pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, socijalnog statusa, političkog uvjerenja ili drugih posebnosti“, rekla je Blagojević.

I iz Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija najavljeno je da će imati predstavnika na Paradi ponosa.

Delegaciju Socijaldemokratske partije će, kakoje saopšteno iz te stranke, predvoditi potpredsjednica irel Radić Ljubisavljević.

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, rekao je da je, iako u ovom trenutku nisu još delegirali konkretnog predstavnika, sasvim izvjesno da će predstavnik Demosa biti na Paradi.

„Mi, ne samo da ćemo ostati solidarni sa ugroženim grupama, već ćemo se boriti na konkretan način za ostvarivanje njihovih prava koja će im omogućiti ravnopravan položaj u svim aspektima života“, saopštio je Lekić.

Koordinator kancelarije za ljudska prava Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Miranović, saopštio je da će on i predstavnici mreže mladih PzP-a prisustvovati Paradi.

„Naše prisustvo na Paradi je nastavak i praktično djelovanje u pravcu promovisanja i poštovanja ljudskih prava, u skladu sa savremenim evropskim standardima“, kazao je Miranović.

Predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović, rekao je da je njegova partija od početka prisustvovala paradama ponosa.

„Tako da ćemo i ovaj put svakako prisustvovati i još jedanput pokušati da pošaljemo porukun da su ljudska prava svih ista i da se moraju izjednačiti ljudska prava svih, bez obzira na bilo koje svojstvo“, poručio je Popović.

Adrijan Vuksanović iz Hrvatske građanske inicijative rekao je da će Paradi, u ime te partije, prisustvovati pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava, Blanka Radošević Marović.

Ona je, kako je podsjetio, bila na svim dosadašnjih paradama ponosa u Crnoj Gori.

Socijalistička narodna partija i Demokratska Crna Gora nijesu odgovorile na pitanje da li će predstavnici njihovih partija prisustvovati Paradi ponosa.

(agencija Mina)

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR