16 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

20° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Formiranje vlasti u Kotoru: SNP pozvao opoziciju na sastanak

Politika

Comments 0

Formiranje vlasti u Kotoru: SNP pozvao opoziciju na sastanak

  • Viber
Socijalistička narodna partija u Kotoru pozvala je ostatak opozicije na sastanak u vezi sa konstituisanjem vlasti u tom gradu.
Poziv predsjednika kotorskog SNP-a Branka Ivanovića prenosimo integralno. 
 
"Polazeći od Vaših javno iskazanih stavova da je formiranje nove vlasti u Kotoru, bez DPS-a, ključni i najvažniji princip od kojeg se ne smije odustati, i da sve drugo mora biti podređeno tom principu, uključujući i naše inistiranje da prije nego što krenemo u formiranje vlasti od strane opozicionih partija moraju svi i formalno postati opozicija, odnosno da SDP podnošenjem ostavki na funkcije koje vrši u lokalnoj vlasti mora i formalizovati raskid koalicije sa DPS-om i početak svojeg opozicionog statusa;
 
Konstatujući da DF, Demokrate i GP URA nijesu formalno podržali naš zahtjev da SDP raskine koaliciju sa DPS-om i SDP-ovi funkcioneri napuste funkcije u vlasti;
 
Naglašavajući da SDP i dalje formalno vrši funkcije u koalicionoj vlasti sa DPS-om na mjestima potpredsednika opštine, direktora Luke Kotor,  kao i dva sekretara u lokalnoj upravi i da je potrebno da se u najkraćem roku preduzmu koraci koji će obezbjediti formiranje vlasti u Kotoru, te da imamo obavezu da predložimo mogući model za ostvarivanje tog cilja;
 
Pozivamo vas (po dva predstavnika DF, Demokrata, GP URE i SDP) na satanak u petak u 18 sati u prostorijama Opštinskog odbora SNP-a.
 
Napominjemo da je Opštinski odbor SNP Kotor utvrdio principe i ciljeve nove vlasti, na koje smo vas dužni podsjetiti, jer su oni obaveza koju smo preuzeli prema građanima u izbornoj kampanji i njih se moramo pridržavati.
 
SNP Kotor je naglasio da je neophodno obezbijediti diskontinuitet vlasti u Kotoru, insistirati na depolitizaciji lokalne uprave kako bi na odgovornim poslovima radili oni koji imaju znanje potrebno za kvalitetno obavljanje posla, jer i u Kotoru i u Crnoj Gori mora postati važnije šta znate - od toga koga znate i kojoj partiji pripadate.
 
SNP Kotor potencira transparentnost trošenja budžetskih sredstava i njihovo ravnomjerno ulaganje u sve djelove opštine Kotor. 
 
Tražićemo reviziju poslovanja svih preduzeća čiji je osnivač opština ili u njima ima vlasnički udio, za posljednjih 12 godina poslovanja, s posebnim naglaskom na Luku Kotor.
 
Efikasnost lokalne administracije, drugačija poreska politika koja će biti pravednija za građane Kotora, a pooštrena za „dobitnike tranzicije“, zaštita i valorizacija, a neprodaja i predaja opštinske imovine – neki su od ključnih ciljeva koje nova vlast mora ostvariti.
 
Očekujemo da nas do petka u 14 sati obavjestite o tome da li će Vaši predstavnici prisustvovati sastanku", piše u pozivu SNP-a. 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR