11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SNP: Nećemo podržati ni ''Izbor'' ni DPS, jedino rješenje vanredni izbori

Politika

Comments 0

SNP: Nećemo podržati ni ''Izbor'' ni DPS, jedino rješenje vanredni izbori

  • Viber
''Izbor'' će pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata lokalnom parlamentu u Herceg Novom. U SNP-u kaže da su izbori jedino pravo rješenje, a poručuju da u sluačju pokušaja prekompozicije na političkoj sceni podršku neće dati ni jednoj ni drugoj grupaciji.

Lider ''Izbora'' Dušan Radović danas će pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata lokalnom parlamentu u Herceg Novom. On je za Radio Herceg Novi kazao i da do sada nije bilo zvaničnih razgovora sa predstavnicima lokalnog DPS-a. S druge strane, predsjednik OO DPS-a Slobodan Radović je saopštio da iz ''Izbora'' još nijesu dobili zvanično obavještenje o izlasku iz koalicije.

Odluka ''Izbora'' da raskine koaliciju sa DPS-om u Herceg Novom iznenadila je DPS-ovog Andriju Radmana, predsjednik lokalnog parlamenta. On je za Radio Jadran saopštio da je potrebno da se u narednih nekoliko dana obave konsultacije sa dosadašnjim koalicionim partnerom, a nakon toga i sa drugim političkim subjektima koji participiraju u lokalnom parlamentu.

Kao najvjerovatniji rasplet čine se, dakle, prijevremeni izbori. Druga mogućnost je prekompozicija političke scene i formiranje nove parlamentarne većine.

Predsjednica opštinskog odbora SNP-a Danijela Đurović kaže da ta mogućnost matematički svakako postoji. 

''Sa sigurnošću mogu jedino da kažem da SNP neće dati podršku ni jednoj ni drugoj grupaciji u eventualnom pokušaju prekompozicije vlasti, već ćemo tražiti da se ide na vanredne izbore'', izjavila je Đurović za Antenu M.

''Izbor'' i DPS su formiranje lokalne vlasti dogovorili nakon izbora, prije dvije godine, a sporazumom je bilo dogovoreno da se upravo ovih dana promijene uloge, odnosno da DPS-u pripadne mjesto predsjednika opštine, a ''Izboru'' čelnika lokalnog parlamenta.

U svijetlu toga Đurović i tumači potez Izbora.

''Marketinški trik ili tvrđenje pazara u situaciji kada je na osnovu njihovog nezvaničnog dogovora trebalo da dođe do promjene na dvije glavne funkcije. Ne djeluje mi taj potez ''Izbora'' dovoljno vjerodostojan, jer je do sada bilo mnogo više razloga za raskidanje koalicije'', kazala je Đurović.

U slučaju da dođe do raspuštanja lokalnog parlamenta, Hercegnovljani će se pridružiti građanima opština koji će ove godine birati novu lokalnu vlast, a prvi su na redu, 12. marta, Nikšićani.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR