16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović nakon ratifikacije: Saradnja sa Italijom sve jača

Politika

Comments 0

Brajović nakon ratifikacije: Saradnja sa Italijom sve jača

  • Viber
Italija ostaje otvorena da i ubuduće podržava Crnu Goru na njenom evropskom i evroatlantskom kursu, na političkom i ekspertskom nivou, poručila je predsjednica Donjeg doma italijanskog parlamenta, Laura Boldrini. Predsjednik Parlamenta Crne Gore Ivan Brajović tom prilikom je istakao da je saradnja dvije države sve jača.

„Boldrini je ocijenila veoma pozitivnom dinamiku i kvalitet ispunjenja evropskih obaveza, i naglasila da će kroz složeni pregovarački proces i usvajanje temeljnih vrijednosti na kojima počiva Evropska unija, Crna Gora imati priliku da dodatno osnaži svoje kapacitete“, kaže se u saopštenju.

 Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je istakao:
“Imao sam priliku da razgovaram o tome sa predsjednicom Donjeg doma gospođom Boldrini. Vrlo interesantan razgovor, ako imamo u vidu kako u Italiji gledaju na budućnost EU i na Crnu Goru. Drago  mi je da je Crna Gora prepoznata u svojim naporima da bude potpuno privržena vrijednostima zapadnih demokratija i vrijednostima razvijenog svijeta. Uostalom to su naši građani pokazali na izborima 2016."

“Ukazao sam i na to da smo na putu ka EU uradili mnogo i siguran sam da ovo što nas očekuje u narednih nekoliko mjeseci, to da postanemo članica NATO, naravno da će doprinijeti da postanemo i prva sljedeća članica EU,” istakao je Brajović.
“Italija je naš susjed, geografija nas na to upućuje ali i tradicionalno, dobri geografsko-istorijski odnosi. Važno je napomenuti da je ove godine Italija nestalni član Savjeta bezbjednosti, a u novembru će predsjedavati Savjetom. Takođe u Italiji će se ove godine održati nastavak Berlinskog procesa, što je važno za Crnu Goru i za zemlje Zapadnog Balkana. Moram da ukažem i na to da će 2018. i to u godini kada će kod nas biti održani Predsjednički i najveći dio lokalnih izbora, Italija predsjedavati OEBS-om. Siguran sam da će naša saradnja samo biti jača," rekao je Brajović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR