17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spoljnopolitički odbor Senata danas o crnogorskom Protokolu

Politika

Comments 0

Spoljnopolitički odbor Senata danas o crnogorskom Protokolu

  • Viber
Spoljnopolitički odbor američkog Senata danas bi, kako je najavljeno, na radnoj sjednici trebalo da razmotri Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u.
 
Ukoliko se pokažu tačnim nezvanična saznanja da su dvojica senatora povukli prigovor, Odbor će vratiti ratifikaciju Senatu na ubrzanu proceduru.
 
Ekspert Atlantskog savjeta Evelin Farkaš kazala je nedavno za RSE kako ima nezvaničnu informaciju da se republikanci Rend Pol i Majkl Li više ne protive ratifikaciji crnogorskog Protokola.
Ukoliko se, ipak, barem jedan od njih dvojice bude protivio, Protokol će u redovnu proceduru, u kojoj Senat odlučuje dvotrećinskom većinom glasova.
 
Zanimljivo, Protokol o pristupanju Crne Gore NATO na dnevnom je redu Senata uoči saslušanja Reksa Tilersona, Trampovog kandidata za državnog sekretara SAD.
 
Podsjetimo, 10. decembra nije bilo vremena za pojedinačno izjašnjavanje senatora, pa je Protokol o pristupanju Crne Gore NATO mogao biti usvojen samo aklamacijom, dakle jednoglasno.
Iako je 98 senatora bilo „za“, protivljenje dvojice republikanaca odgodilo je za januar američku ratifikaciju crnogorskog Protokola.
 
Da će američki Senat u najskorije vrijeme ratifikovati Pristupni protokol Crne Gore NATO savezu – saopštio je juče senator Džon Mekejn u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem.
 
Juče su se “upisale” Norveška i Italija.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR