6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pejović – Ujehara: Podrška SAD-a za nastavak reformi

Politika

Comments 0

Pejović – Ujehara: Podrška SAD-a za nastavak reformi

  • Viber
Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović razgovarao je danas s ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Margaret En Ujeharom a razmijenili su mišljenje o sprovođenju reformi u procesu pristupanja EU, kao i finalizaciji crnogorskog puta prema članstvu u NATO-u.

"Ministar Pejović je zahvalio na dosadašnjoj saradnji i podršci, posebno u kontekstu najavljene skorije ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u. Informisao je ambasadorku o rezultatima u procesu pristupanja EU, kao i tekućim i planiranim aktivnostima koje vode otvaranju preostalih poglavlja, ispunjavanju privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, i početku privremenog zatvaranja pregovora u poglavljima u kojima su se stekli uslovi", saopšteno je iz Ministarstva.

Ambasadorka Ujehara je čestitala ministru Pejoviću na naimenovanju i prenijela očekivanje da će novo Ministarstvo evropskih poslova nastaviti jednako uspješno da koordinira proces pristupanja Crne Gore EU. "Ona je pozdravila napredak koji je Crna Gora ostvarila tokom prethodnog perioda, posebno naglasivši značaj reformi u oblasti vladavine prava koje su jednako važne za članstvo u oba saveza NATO-u i EU. Na toj liniji je prenijela da će Sjedinjene Američke države nastaviti da pružaju snažnu podršku u usvajanju i primjeni standarda i vrijednosti razvijenih država, članica EU i NATO-a", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o mogućnostima intenziviranja saradnje, posebno u oblastima vladavine prava i unapređenja javne uprave.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR