Bošković - Tarkvint: Intezivirati saradnju u oblasti odbrane

Januar 11, 2017 - 15:50

Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se danas sa izaslanikom odbrane Sjedinjenih američkih država potpukovnikom Majklom Tarkvintom i razgovarali o saradnji dvije države.

Bošković je, kako je saopšteno, izrazio uvjerenje da će se bilateralna saradnja Crne Gore i SAD u oblasti odbrane posebno intenzivirati u 2017. i ukazao na značaj što skorije ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO od strane SAD.

„On je izrazio zadovoljstvo dinamikom posljednje faze integracija Crne Gore u Alijansu. Bošković je naglasio da se kvalitetna saradnja dvije države bazira na kredibilnom partnerstvu, što potvrđuje značajan broj realizovanih projekata i aktivnosti“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tarkvinto je ponovio spremnost američke strane za dodatnim unapređenjem bilateralne saradnje.

„On je istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore ostvarili odlične rezultate u sveobuhvatnim reformama koje prethode punopravnom članstvu u Alijansi. Izaslanik odbrane SAD je kazao da će Ambasada SAD u Podgorici i Kancelarija za odbrambenu saradnju u 2017. godini nastaviti sa podrškom modernizaciji i opremanju VCG kroz raspoložive fondove za podršku partnerskih zemalja, što podrazumijeva i intenziviranje obuke i usavršavanja pripadnika Vojske za nove zadatke, koji proističu iz članstva u NATO“, zaključuje se u saopštenju.

Postavite komentar