Simović zahvalan SAD-u na podršci i razumijevanju

Januar 11, 2017 - 17:36

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović zahvalio je ambasadorki Margaret En Ujehari „na konstantnoj podršci i razumijevanju koje Crnoj Gori pružaju Sjedinjenje Američke Države“.

„Iskazao je očekivanje da će nastavak integracija dati osnove za dalju implementaciju svih reformi i izazova kako na ekonomskom, tako i na političkom planu, s ciljem obezbjeđenja okvira stabilnosti u regionu kao najvažnijem preduslovu za poboljšanje standarda svih građana“, navodi se u Vladinom saopštenju.

Sagovornici su se osvrnuli na sektor poljoprivrede, podsjećajući na brojne projekte koji su do sada realizovani uz podšku kancelarije USAID-a, istovremeno iskazujući obostranu spremnost da i u budućem periodu nastave realizaciju značajnih projekata.

Poseban akcenat stavljen je na okončanje procesa priključivanja NATO-u, kao jednom od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore. Sastanak je bio prilika da se potvrde prijateljski odnosi dvije zemlje i nastavi dijalog na temu intenziviranja saradnje, saopšteno je iz Vlade.

Konstatujući napretke koje je Crna Gora ostvarila, ambasadorka Ujehara je iskazala spremnost da američkim investitorima promoviše investicione mogućnosti naše zemlje, s posebnim akcentom na sjever Crne Gore, te prenijela podršku nastavku reformskih procesa, uz uvjerenje da će zajednička saradnja, u narednom periodu, donijeti još bolje i mjerljivije rezultate.

Postavite komentar