15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 8°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP: Zabrinjava pokušaj reinkarnacije velikodržavnih politika u regionu

Politika

Comments 2

SDP: Zabrinjava pokušaj reinkarnacije velikodržavnih politika u regionu

  • Viber
SDP kao antiratna, evropska i medjunarodno potvrđena demokratska partija zabrinuta je zbog razvoja političke situacije u regionu i pokušaja reinkarnacije velikodržavnih politika koje su proizvele ratove i užasna stradanja građana sa ex YU prostora, saopšteno je iz SDP-a.

''Očigledno da određene političke strukture u strahu od suočavanja sa vladavinom prava i borbom protiv korupcije sračunato igraju na kartu nacionalizama i velikodržavlja.
Zavodjenje gradjana nacionalizmom, prekrajanjem granica, izmišljanjem neprijatelja te raznim ratovima za mir bila je matrica regionalnih ratnih trubača devedesetih. Nakon toga pod pritiskom spolja su se umirili i počeli da simuliraju demokratiju ali kako pretpostavljaju da slabi demokratski vanjski podsticaj, ponovo su poceli da prebiraju po prošlim vjekovima ispravljajući tzv. istorijske nepravde'', navedeno je u saopštenju SDP-a.

Upečatljiv je primjer,kako kažu, Milorada Dodika koji ovih dana priziva svesrpsko ujedinjenje, jasno sa Crnom Gorom u toj fantom tvorevini.

''Naravno, u bliskom partnerstvu sa Tomislavom Nikolićem, romanijskim četničkim vojvodom, onim kojega je 'euroatlantski' i 'ultracrnogorski' DPS, ne tako davno, proizveo u počasnog gradjanina jednog crnogorskog grada'', poručuju iz SDP-a.

Na jednom mjestu i u istoj igri se tako nađu, smatraju u SDP-u, sve sami igrači rata i podjela koji, svako na svoj način, ne daju državama regiona da demokratski prodišu i uspostave evropske vrijednosti.

''Naravno, sve ih veže zajednički grijeh rata i razbijanja velike Jugoslavije. Ako se želi raskid sa sistemom koji je ustanovio DPS, svakome ko želi dobro građanima Crne Gore je jasno da se to ne radi reinkarnacijom velikodržavlja i ugledanjem na 'demokratije' Dodika ili Nikolića. Tako se samo pomaže DPS-u i konzervira stanje u Crnoj Gori. Toga bi morali biti svjesni svi oni koji ovih dana učestvuju na protivustavnim i antievropskim regionalnim paradama sa kojih se priziva regionalna nestabilnost i promjena granica'', kažu iz Socijaldemokratske partije.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Slavko

A ne pomenu tvog pajtosa vojevodu Mandu ili su oni sad dobri i pošteni, šta ćeš sa njima

Miqo

Vashi partneri su takodjer bili gospodo "anti ratni" u koaliciji sa draži ni frontom. Raskinite sa radnju sa onima koji hoće da ruše državu, koji hoće da spajaju srpske zemlje . Tek tada imate prava prozivati dps.