8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujanović primio nove ambasadore Hrvatske, Luksemburga i Bangladeša

Politika

Comments 0

Vujanović primio nove ambasadore Hrvatske, Luksemburga i Bangladeša

  • Viber
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovanih izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Republike Hrvatske, Luksemburga i Bangladeša. Ambasador Hrvatske Veselko Grubišić obavljaće dužnost na rezidentnoj osnovi.
"Predsjednik Vujanović iskazao je poštovanje Hrvatskoj za njenu podršku i pomoć u evropskim i evroatlanskim integracijama Crne Gore. Posebno je naglasio vrijednost priprema i zajedničkog djelovanja u mirovnim misijama čime se pokazalo da je Vojska Crne Gore pouzdan partner u izvršenju ovih značajnih međunarodnih obaveza. Ocijenio je bilateralne odnose sadržajnim ističući zajednički interes njihovog daljeg unapređenja. Ambasador Grubišić iskazao je zadovoljstvo da će svoju diplomatsku misiju vršiti u Crnoj Gori uz spremnost njegove pune posvećenosti afirmaciji i unapređenju odnosa dvije države",  navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
 
Olivije Baldauf obavljaće dužnost ambasadora Luksemburga na nerezidentnoj osnovi. U razgovoru sa njim Vujanović je ocijenio da je iskustvo Luksemburga u evropskim i evroatlanskim integracijama bilo značajno za Crnu Goru u pristupanju EU i NATO-u. 
 
Konstatovao je da je važno unaprjeđivanje ekonomske saradnje, te izrazio očekivanje da će tome biti posvećena diplomatska misija novoimenovanog ambasadora. 
 
Baldauf se saglasio da su odnosi dvije države kvalitetni, kao i da ih treba dalje unaprjeđivati. 
 
Hasan Mahmud Kander svoju dužnost ambasadora Bangladeša obavljaće na nerezidentnoj osnovi.
 
"Predsjednik Vujanović ocijenio je nužnim da se uspostavi ugovorna osnova saradnje dvije države i ocijene prostori moguće saradnje prije svega kroz aktivnosti privrednih komora i odgovarajućih udruženja poslodavaca. Ambasador Hasan Mahmud Kander saopštio je namjeru pune posvećenosti uspostavljanja odnosa između dvije države ", zaključeno je u saopštenju.
 
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR