Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović –Baldauf: Jačati saradnju u svim oblastima

Politika

Comments 0

Darmanović –Baldauf: Jačati saradnju u svim oblastima

  • Viber
Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Luksemburga Olivijea Baldaufa.
Darmanović je čestitao stupanje na dužnost ambasadoru Baldaufu i izrazio očekivanje da će se u narednom periodu intenzivirati bilateralni odnosi između dvije države.
 
Zahvalio je za podršku koju Luksemburg pruža Crnoj Gori u ostvarivanju vanjskopolitičkih ciljeva, posebno kada je riječ o učlanjenju u NATO i EU. Takođe, posebno je istakao značaj ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Parlamentu Luksemburga, 14. decembra.
 
Ambasador Baldauf je kazao da će tokom obavljanja svoje funkcije nastojati da unaprijedi međudržavnu saradnju, s posebnim fokusom na turizam i ekonomiju.
 
Istakao da Crna Gora posjeduje značajan turistički potencijal koji, uz adekvatnu promociju, može biti od velikog interesa za građane Luksemburga. Takođe, najavio je aktivan angažman na unapređivanju kontakata između privrednih komora, odnosno poslovnih subjekata dvije države, u cilju stvaranja snažne osnove za jačanje ekonomskih odnosa i privlačenje investicija iz Luksemburga i podržao inicijativu ministra Darmanovića za povezivanje na univerzitetskom nivou i razmjenu studenata.
 
Sagovornici su iskazali spremnost za intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, kao i spremnost za nastavak jačanja saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR