13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Medojević nakon saslušanja: Ne vjerujem tužiocima, povratak u Parlament zavisiće i od smjene Katnića

Politika

Comments 1

Medojević nakon saslušanja: Ne vjerujem tužiocima, povratak u Parlament zavisiće i od smjene Katnića

  • Viber
Lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević nakon saslušanja u Tužilaštvu, na konferenciji za medije je istakao da nije otkrio ko su mu izvori, da se odazvao pozivu Tužilaštva jer poštuje državne institucije, ali da u  tužioce nema povjerenja. Pitanje povratka opozicije u Parlament biće, kako je rekao, između ostalog direktno povezano i sa smjenom specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić uporno pokušava da DF poveže sa pokušajem državnog udara na dan izbora 16.oktobra saopštio je lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević na preskonferenciji nakon što je danas dva puta saslušan u Tužilaštvu u svojstvu građanina. Medojević je saopštio da je odazivanjem na poziv pokazao da poštuje institucije države ali da nema povjerenja u tužioce:

„Objasnio sam svaki svoj navod u dosta opsežnoj izjavi. Naravno zbog nepovjerenja prema Milivoju Katniću nijesam mogao da otkrijem niti jedan od brojnih izvora, koji su nam davali podatke, jer bih ugrozio i živote i bezbjednost i pozicije tih ljudi. Prave istrage o postupanju Milivoja Katnića u aferi državni udar očigledno će doći kada Katnić bude smijenjen. DF je siguran da se radi o političkoj montaži.“

Medojević smatra da je ministar pravde Zoran Pažin svojom izjavom direktno optužio premijera Srbije Aleksandra Vučića da je pomogao montiranje državnog udara u Crnoj Gori:

„Izjava Pažina koji je rekao da oni nemaju dokaze za odgovornost Ristića i Bogićevića nego da dokaze ima Aleksandar Vučić to je direktna optužba da je Vučić učestvovao u čitavoj priči i pomogao Milu Đukanoviću montiranje državnog udara. Ako to nije tačno Vučić bi već danas morao to hitno da demantuje jer je to optužba ministra pravde jedne države protiv premijera druge države i protiv bezbjednosne agencije druge države i dokaz i priznanje da Crna Gora nema dokaze za optuživanje dva srpska državljanina i za njihovo stavljanje na crvenu potjernicu Interpola.  Što vrijeme odmiče oni se više zapetljavaju. Oni su Vladu nategnuli nakon državnog udara ali je najveći interes DF-a da se ovo rasvjetli. Najvažnije je da je to shvatila kompletna opozicija i da će najvjerovatnije pitanje povratka u Parlament  zavisiti između ostalog i od smjene Katnića.“

Inače Medojević je danas u svojstvu građanina, a povodom njegovih izjava u medijima dva puta salušan i to u 11 sati a zatim u 13h. Na preskonferenciju koja je bila zakazana za 15 sati kasnio je zbog saslušanja gotovo cijeli sat.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Milovan

Medo je komandovao. Utopljenik se za pjenu vata.