15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vladavina prava glavni izazov na putu ka EU

Politika

Comments 0

Vladavina prava glavni izazov na putu ka EU

  • Viber
Vladavina prava, koja uključuje efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, jedan je od glavnih izazova na putu ka Evropskoj uniji, poručio je šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav.
 
Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin razgovarao je danas sa Oravom, koji mu je čestitao na novoj poziciji i ocijenio da je Crna Gora ostvarila značajan progres na putu EU integracija.
„Vladavina prava, koja uključuje efikasnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, jedan je od glavnih izazova na tom putu“, naveo je Orav, saopšteno je iz Vlade.
 
On je, dodaje se, naglasio oblasti u kojima je potrebno uložiti dodatne napore kako bi efekti reformi dali željene rezultate.
„Pažin je istakao značaj aktivnosti sprovedenih u Crnoj Gori u proteklom periodu na polju unapređenja normativno pravnog okvira, kao i potrebu kvalitetnog sprovođenja tih zakona, posebno u oblasti oduzimanja imovine stečene kriminalnom djelatnošću“, kaže se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, kvalitetna saradnja pravosudnih institucija i institucija za sprovođenje zakona doprinosi donošenju kvalitetnih sudskih odluka i implementaciji zakona iz te oblasti.
„Članstvo u EU i NATO su najvažniji spoljnopolitički prioriteti Crne Gore, pa je važna činjenica da je spoljnopolitički odbor novog saziva američkog Senata sinoć jednoglasno odobrio ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO“, rekao je Pažin.
 
Sagovornici su, kako je saopšteno, razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.
„Pažin je istakao da je potrebna stabilizacija političkih prilika kroz povratak i učešće opozicije u parlamentu, kao najvažnijem demokratskom forumu u državi“, navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR