16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nakon hapšenja: Bogićeviću ekstradicioni pritvor, Ristić na slobodi uz mjeru

Politika

Comments 0

Nakon hapšenja: Bogićeviću ekstradicioni pritvor, Ristić na slobodi uz mjeru

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Viši sud u Kragujevcu odredio je ekstradicioni pritvor Predragu Bogićeviću (47), dok je Specijalni sud u Beogradu Nemanju Ristića (43) pustio na slobodu uz zabranu napuštanja boravišta u Beogradu, prenosi Tanjug.

Oni se u Crnoj Gori sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe i pokušaj terorizma pred održavanje parlamentarnih izbora u toj državi.

Bogićević i Ristić su ranije danas uhapšeni u Beogradu i Kragujevcu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici Crne Gore, koja je za njima raspisana početkom decembra 2016. 

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je istražni sudija Posebnog odeljenja tog suda (Specijalni sud), postupajući po zahtjevu Interpola Podgorica, donio rješenje kojim je Ristiću izrekao mjeru zabrane napuštanja boravišta - teritorije Beograda, i naložio da se svakog ponedeljka javlja posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu.

"Ristić je upozoren da se protiv njega može odrediti teža mjera za obezbjeđenje prisustva i za nesmetano vođenje krivičnog postupka ako bez odobrenja suda prekrši izrečenu zabranu", navela je Stanković.

Ona je dodala da određena mjera može trajati do okočanja postupka za izručenje Ristića.

Portparol Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simonović rekla je Tanjugu da je Bogićeviću određen ekstradicioni pritvor.

Početkom decembra 2016. raspisana je potjernica Crne Gore za dvojicom državljana Rusije i Ristićem i Bogićevićem koji se sumnjiče da su organizovali kriminalnu grupu koja je na izborni dan planirala upad u Skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Crnogorsko tužilaštvo vodi postupak protiv grupe od 18 državljana Srbije i dvojice državljana Rusije, a većina ih je u pritvoru u Podgorici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR