12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujović: DPS bio zagovornik velikosrpskog projekta i etničkog čišćenja

Politika

Comments 0

Vujović: DPS bio zagovornik velikosrpskog projekta i etničkog čišćenja

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
  Nakon što su iz DPS-a saopštili, da SDP treba da pogleda u svoje redove, i poručili da se partija Ranka Krivokapića uhvatila u kolo sa partijama velikosrpskog predznaka, i to baš sa onima čiji čelnici podnose raport Miloradu Dodiku, Ivici Dačiću i Tomislavu Nikoliću, reagovali su iz SDP-a.

Član predsjedništva ove partije Ivan Vujović poručuje da je DPS čak i prije Milorada Dodika bio žestok zagovornik velikosrpskog projekta i etničkog čišćenja u BiH, što je najbolje pokazao njihov lider svojevremeno na Skupštini Republike Srpske, barjačeći projektom svesrspkog ujedinjenja i likujući nad “teritorijama koje tamo držimo“ .

“Dobro je što su elementarno iskreni, pa sami ne spore da su bili Karadžićevi i Miloševićevi ratni huškači i izvođači radova razbijanja Jugoslavije, kada je 100.000 ljudi izgubilo život, a više od dva miliona raseljeno. Ako misle da se mogu sakriti iza zaborava tvrdeći da je to bilo nekad, i da im zločine treba oprostiti i zaboraviti, treba da znaju jednu sitnicu koju su očigledno zaboravili – gospodo iz DPS, ratni zločini ne zastarijevaju”, naveo je Vujović.

On smatra da će “pravda stići one koji su ćerali ljude u smrt da bi se bogatili”.

“Da ne idemo daleko u prošlost, nije davno bilo kada su Andriji Mandiću nudili mjesto u Vladi, i kada su romanijskog četničkog vojvodu Tomu Nikolića proglasili počasnim građaninom Berana”, kaže Vujović.

Vujović smatra da se i dan danas DPS hvali bratskim odnosima sa Nikolićevim srpskim naprednjacima i dodaje da su vladajuća partija i Milan Knezević, danas jedini koji su se zbratimili s Putinovom Jedinstvenom Rusijom.

“SDP je četvrt vijeka na pravoj straini crnogorske istorije i moralna kčma njenog evroatlanskog puta. Crna Gora je za nas svetinja, a ne sredstvo bogaćenja vrha DPS koje se, kako vidimo iz renomiranih zapadnih medija, mjeri stotinama miliona eura. Naravno, i ptice na grani znaju da je novac jedina ideologija vrha DPS, pa nije čudo što su promjenili četiri države i tri nacije”, poručuje Vujović.

Vujović dodaje da je osnovni moto politike DPS-a “ko da više”.

“Služili su svakome i svakoga na kraju prevarili, sebe bestidno obogatili i poharali građane. Za to će kad tad odgovarati, i neće im pomoći laži koje siju prema SDP”, zaključuje on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR