12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Tragikomične poruke SDP-a

Politika

Comments 0

DPS: Tragikomične poruke SDP-a

  • Viber
Ranko Krivokapić i SDP treba da objasne kako su se našli u koaliciji sa DF-om, saopšteno je iz DPS-a. 

"Zaista tragikomično zvuče poruke iz saopštenja SDP-a. Razumljiva je njihova trenutna potreba da se pravdaju na sve strane, ali Ranko Krivokapić i društvo ne objašnjavaju kako su se onda našli u koaliciji sa Demokratskim frontom koji upravo ne izbiva iz Banjaluke, gdje i ovih dana „učestvuju na protivustavnim i antievropskim regionalnim paradama sa kojih se priziva regionalna nestabilnost i promjena granica“. Malo po malo, u sklepanoj koaliciji Demokratskog fronta sa tzv. Građanskom opozicijom, posljednji ko je ostao da pravi društvo Mandiću, Kneževiću i Medojeviću u projektu stvaranja saveza srpskih država je pogubljeni SDP i njegov lider Krivokapić. Tu nemoguću kombinaciju nastoje da objasne sve besmislenijim jezičkim vratolomijama u njihovim saopštenjima, što samo govori u kakav ćorsokak je lider SDP doveo i sebe i partiju", kazali su u DPS-u.

Oni su dodali i da je samo iz vizure SDP-a moguće biti u koaliciji sa onim političkim snagama koje se "hrane nacionalnim doktrinama i oživljavanjem mitova prošlosti, a istovremeno se deklarativno zalagati za evropsku i evroatlantsku Crnu Goru".

"Samo je iz vizure Ranka Krivokapića moguće djelovati zajednički sa Demokratskim frontom dok su Mandić i društvo u Crnoj Gori, a kritikovati njihovu političku filozofiju kad odu u Banjaluku. Samo je iz parcijalne amnezije ove družine moguće zaboraviti da su 18 godina bili sastavni dio vlasti, te da lider SDP-a ni dan-danas nije dao nalog svojim partijskim kadrovima da se povuku sa svih državnih funkcija. Koliko prije pola godine Krivokapić je kao spiker Parlamenta, sa osam svojih poslanika, sa važnim mjestima u Vladi i desetinama šefova javnih preduzeća  „drmao“ Crnom Gorom. Praktično preko noći, sveo je i sebe i partiju na politički nebitnu pojavu. Da li je Krivokapiću ikada palo na pamet da zbog takvog sunovrata SDP-a podnese ostavku? Vjerovatno to ne čini  zbog otrcane frazetine o pravoj strani istorije, da bi što duže bio istorijska ličnost, po mjeri koju je sam skrojio. Očigledno je u toj istorijskoj ulozi izgubio kompas, pa više i ne zna koja je prava strana", zaključeno je u saopštenju DPS-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR