8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vol strit džornal: "CG na putu ka NATO uprkos rezervama"

Politika

Comments 0

Vol strit džornal: "CG na putu ka NATO uprkos rezervama"

  • Viber
Crna Gora je na putu ka članstvu u NATO pošto je senatski Odbor za spoljne poslove usvojio rezoluciju podrške, premda mnogi Amerikanci, uključujući možda i novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa, misle da Alijansa ne treba dalje da se širi, navodi danas Vol strit džornal.

Senatski odbor za spoljne poslove je u srijedu prihvatio rezoluciju za članstvo Crne Gore u NATO, o čemu sada treba da glasa cijeli gornji dom američkog Kongresa, iako republikansko rukovodstvo tek treba da odluči kada će biti glasanje.

"Crnogorska kandidatura - i vizantijske intrige koje je okružuju - postavlja pitanje o budućnosti politike otvorenih vrata NATO. Da li Alijansa treba da nastavi da poziva postkomunističke demokratije u ovom regionu? Mnogi Amerikanci bi odgovorili ne, novoizabrani predsjednik Donald Tramp je možda među njima. Bolje povući 21-vjekovnu liniju Jalte, oni misle, nego rizikovati gnijev Moskve", navodi se u komentaru Vol strit džornala, a prenosi portal RTCG.

Dnevnik prenosi i intervjuu crnogorskog premijera Duška Markovića koji optužuje "vojno-obavještajne strukture" povezane s Rusijom za pokušaj puča u izbornoj noći u Podgorici u oktobru.

"Crnogorski slučaj je neka ƒvrsta modus operandi kako ruske paramilitarne i druge službe drugdje djeluje", rekao je on.

Marković je odbacio navode da je incidente u toku izborne noći organizovala njegova Demokratska partija socijalista kako bi podstakla birače. "Možete li zamisliti da neko prikupi ruske državljane i srpske državljane i organizuje takav događaj", rekao je on.

Crnogorsko tužilaštvo sumnjiči državljane Srbije i Rusije da su organizovali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u skupštinu, hapšenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Marković je, kako navodi Vol strit džornal, prvom intervjuu stranom mediju od stupanja na čelo Vlade, rekao da Crna Gora želi u NATO kako bi se približila vladavini prava.

"Na Balkanu nijedna zemlja nije zasnovana na vladavini prava, demokratiji, slobodi. Želimo da pobjegnemo iz tog začaranog kruga koji traje toliko mnogo vjekova i da idemo ka NATO", rekao je crnogorski premijer.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR