6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Režim igra na nacionalne emocije, dok eksploatiše novčanike građana

Politika

Comments 0

Demokrate: Režim igra na nacionalne emocije, dok eksploatiše novčanike građana

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica smatra da režim ima sve jaču potrebu da skrene pažnju sa, kako kaže, činjenice da zemlja tone u sve dublju političku, ekonomsku i socijalnu krizu.

"Sve govori o tome da je još jednom vlada DPS-a pokušala izazivanjem podjela i nacionalnih rasprava i prepirki da tjera šegu sa nemaštinom i narodnom mukom. To se sve čini uoči lokalnih izbora u Nikšiću s obzirom na to da su oni barometar za socio-ekonomski zlokobni Sanacioni plan Markovićevog kabineta koji podrazumijeva udar na sirotinju, a izbjegavanje da se režu rashodi i privilegije državno-partijske klase", smatraju Demokrate.

"Sračunato je izazivanje prepirki zbog potrebe da se nacionalnom narkozom da anestezija građanima, kako Nikšića tako i cijele Crne Gore, ne bi li lako podnijeli akcizni udar, drastično povećanje cijene goriva i mjere koje vode srozavanju standarda običnih građana, a najviše majki i sirotinjske djece."

"Po običaju, nakon manipulativnih identitetskih rafala očekuje se da se svi u društvu, i građani i političari i naučna elita posvete neproduktivnoj priči: da jedni napadaju ono što njihov napad ne može dovesti u pitanje, a da drugi brane ono čija vrijednost i veličina ne zavise od njihove odbrane. A u isto vrijeme dok traje eksploatacija emocija, treba da se odvija eksploatacija novčanika građana, kao i privatnih i javnih kasa", navodi se u saopštenju.

Koprivica dodaje da je premijer Duško Marković planirao da "javnost stavi fokus pažnje na bogatstvo njegove misli u vidu analize „biznis elite“, a ne na Sanacioni plan njegove Vlade koji govori o nesposbnosti da se reformišu javne finansije, državni aparat i poslovno okruženje, ali i o opredjeljenju da se teret krize prebaci sa državno-partijske klase i privilegovanih preduzeća na obične građane i sirotinju, po ko zna koji put."

"Njegova opservacija ne smije okupirati pažnju niti je vrijedna toga da se troši energija i objašnjava ono što je jasno u normalnim stanjima da je elita onaj ko plaća poreze, pravi kvalitet i u stanju je da objasni zakonito porijeklo svoje imovine. Prošlost, poezija i nacionalna osjećanja nijesu niti smiju biti u nadležnosti politike."

Kako navode iz Demokratske Crne Gore, "režimske manipulacije planirane su sa ciljem da zavaraju čula naroda oko ključnih činjenica. Prvo, da budžet za 2017. godinu nije ni razvojni ni socijalni, već parazitski i funkcionerski. Drugo, da do finansijskih sredstava ova Vlada ne može doći bez otimačine i udara na sirotinju. Zatim, da imamo korumpiranu i nesposobnu poresku administraciju. Dalje, da Vlada ne umije reformisati sistem i minimizirati javne troškove pa pribjegava nazadnim nametima. I na kraju, da kupujemo najskuplje gorivo!"

"No, s obzirom na nivo eskalacije ekonomske i socijalne krize, građani Nikšića i Crne Gore, više nemaju uši za ova usta! Narod će na nikšičkim izborima otpočeti skidanje hipoteke sa budućnosti svoje države i svoje djece. Iz duboke političke krize se moraju hitno pronalaziti demokratski izlazi, u kojima nema DPS-a na vlasti, da bi se izgradila napredna i građanska država, najprostranija kuća za sve ljude, za sve vjere i nacije.

Iako DPS gleda na izbore kao na efikasan tender za lične karte, iako im je adut moćna industrija manipulacija i podjela, izgubiće zasigurno Nikšić i time platiti cijenu za udar na sirotinju", zaključuju Demokrate.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR