20 °

max 23 ° / min 14 °

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Francuska ambasadorka: Opozicija treba da prizna izbore i vrati se u Skupštinu

Politika

Comments 0

Francuska ambasadorka: Opozicija treba da prizna izbore i vrati se u Skupštinu

  • Viber
Sve opozicione partije treba da priznaju rezultat izbora i učestvuju u radu Skupštine - kaže u intervjuu za Pobjedu ambasadorka Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik, naglašavajući da se okolnosti događaja uoči izbora moraju u potpunosti rasvijetliti.
POBJEDA: Izabran je novi saziv Parlamenta i nova Vlada. U ovim izazovnim vremenima čeka ih puno posla, kako na političkom, tako i na ekonomskom planu. Sa druge strane, opozicija bojkotuje Parlament...
 
TUDIK: Sve opozicione partije treba da priznaju rezultat izbora i da učestvuju u radu Skupštine. Neophodno je da se u ovoj instituciji ponovo uspostavi dijalog. Evropska unija, kao što je to istakla nekoliko puta, nije naklonjena ovom bojkotu. U svakom slučaju, većina poslanika je u Skupštini i može da obavlja posao koji je čeka, ukoliko za usvajanje odluka nije neophodna kvalifikovana većina.
 
POBJEDA: Kako vidite odnose Crne Gore i Francuske?
 
TUDIK: Imala sam priliku da u razgovorima sa crnogorskim zvaničnicima, po preuzimanju dužnosti u Crnoj Gori, potvrdim svoje zadovoljstvo kvalitetom odnosa između dvije zemlje i da poželim da se oni još više razvijaju. Aktivnosti Francuske u Crnoj Gori su prvenstveno usmjerene ka procesu integracija Crne Gore u Evropsku uniju, naročito kroz pružanje podrške jačanju njenih administrativnih kapaciteta, sprovođenju strukturnih reformi kao i kroz obezbjeđivanje nastave francuskog jezika za državni kadar i visoke funkcionere. Odnosi između dvije zemlje bi se mogli unaprijediti u oblasti ekonomije, gdje su oni na skromnom nivou iako postoji potencijal za njihov razvoj, naročito u oblasti turizma gdje bi se naša preduzeća mogla pozicionirati, s obzirom da je Francuska po broju turista, u zavisnosti od godine, na drugom ili trećem mjestu u Crnoj Gori. Razvijanje ekonomskih odnosa će za mene biti prioritet.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR