17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić-Močnik: Odlična saradnja policije CG i Slovenije

Politika

Comments 0

Nuhodžić-Močnik: Odlična saradnja policije CG i Slovenije

  • Viber
Tradiconalno dobra saradnja potvrđena je između Crne Gore i Slovenije, a naročito je naglašena izuzetno dobra komunikacija i saradnja policija, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadora Republike Slovenije Mitje Močnika.

"Zahvaljujući se za podršku izradi Šengenskog akcionog plana (ŠAP) za koji je Ministarstvo dobilo pozitivno mišljenje od strane Evropske komisije, ministar Nuhodžić vjeruje da podrška neće izostati ni tokom njegove implementacije nakon usvajanja na Vladi Crne Gore. Crna Gora i Republika Slovenija bilateralno uspješno sarađuju kako na planu razvojne pomoći i brojnih IPA projekata, tako i u oblasti vanrednih situacija. Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovenije o saradnji u oblasti zaštite od prirodnih i drugih katastrofa potpisan je u Ljubljani, a saradnja se odvija i u okviru Jadransko-jonske Inicijative i Inicijative za pripremljenost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Evropi", saopšteno je iz MUP-a.

Močnik je istakao izuzetno dobru saradnju policija dvije zemlje, koja se, između ostalog, ogleda i u kontinuiranoj saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice Republike Slovenije kroz borbu protiv terorizma, kao i kroz specijalističke obuke policijskih službenika Crne Gore zainteresovanih za odlazak u mirovne misije.

Dosadašnja ekspertska podrška, kao i aktivna uloga ambasade Slovenije u Crnoj Gori u dijelu evropskih i evroatlantskih integracija, vrlo je značajna za Crnu Goru, ocijenio je Nuhodžić. On vjeruje da će slovenački eksperti i u narednom periodu značajno podržavati proces evropskih integracija, naročito u dijelu ispunjavanja obaveza koje proističu iz pregovaračkog poglavlja 24.

Crna Gora i Republika Slovenija, kao prijateljske zemlje, bez dileme će i dalje raditi na unaprjeđivanju saradnje, zaključeno je na sastanku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR