13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Novom prijeko potrebno novi izbori

Politika

Comments 0

Demokrate: Novom prijeko potrebno novi izbori

  • Viber
Najnovije presude Upravnog suda kojima se poništava razrješenje jednog i izbor drugog predsjednika opštine još jednom dokazuju ono što su Demokrate od samog početka isticale, da u kadrovima vladajuće koalicije u Herceg Novom vlada isključivo partijski interes i neznanje, posebno u Skupštini opštine, saopšteno je iz te stranke.

''Neshvatljivo je da u dva navrata za poptpuno istu stvar padaju odluke Skupštine opštine Herceg Novi pred Upravnim sudom, a da za to niko ne snosi odgovornost, a posebno predsjednik Skupštine opštine, koga smo i u ranijim obraćanjima pozivali da podnese ostavku za ovakve propuste. Međutim, kadrovima DPS-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti je prethodna odluka suda bila samo proceduralna greška, koju će samo formalno ispraviti, a evo svi vidimo kako su je ispravili, da se ponavlja potpuno ista situacija kao i prije skoro godinu dana. S tim što im je sada ova odluka veoma ozbiljna, vjerovatno iz razloga napuštanja dosadašnjeg koalicionog partnera, pa sada više nemaju motiv da ponovo ispravljaju po njima proceduralnu grešku. Sada bi oni najradije prihvatili da, ukoliko pristane ponovo na osnovu ove odluke, vrate gospodina Gojkovića na čelo Opštine, i tako pokažu dodatnu neozbiljnost, pritom zanemarujući bilo kakve principe, a sve po cijenu opstanka na vlasti'', saopšteno je iz Demokrata.

Demokrate Herceg Novog su svjesne, kako saopštavaju, da će lokalni DPS do samog kraja pokušati da izbjegne raspisivanje novih izbora, jer su svjesni da više prevarom ne mogu doći na vlast u Herceg Novom.

''Jer da su kojim slučajem radili u interesu grada mogli su za dvije godine učešća u vlasti riješiti makar agoniju vezanu za Vektra Boku, spriječiti stečaj u brodogradilištu Bijela i zaustavili propadanje bolnice Meljine, koji su dovedeni u tu situaciju isključivo zahvaljujući njihovom partijskom rukovodstvu iz Podgorice,, saopštavaju iz Demokrata.

''Herceg Novom su prijeko potrebni novi izbori, jer je to jedini način da se izađe iz ovakve situacije u koju smo dovedeni zaslugom vladajuće koalicije i pozivamo sve istinske opozicione subjekte da podrže skraćenje mandata Skupštine, kako bi građanima omogućili da izaberu novu vlast u kojoj DPS i njegovi sateliti ne bi imali priliku da više učestvuju'', zaključeno je iz Demokrata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR