7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pejanović sa penzionerima: Pitanje članstva u NATO biće riješeno u Parlamentu

Politika

Comments 0

Pejanović sa penzionerima: Pitanje članstva u NATO biće riješeno u Parlamentu

  • Viber
Nacionalni koordinator za NATO Dragan Pejanović, sa saradnicima, imao je radnu posjetu Savezu udruženja penzionera Crne Gore.
Susret je bio prilika da se ukaže na dugogodišnju kvalitetnu saradnju i reafirmiše podrška spoljno-političkim prioritetima države Crne Gore.
 
Predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović naglasio je da je riječ o najbrojnijoj NVO u kojoj je od 123.500 crnogorskih penzionera učlanjeno 94%.
 
,,Naša organizacija u kontinuitetu pruža snažnu podršku realizaciji spoljnopolitičkih prioriteta države Crne Gore”, saopštio je Vešović, istakavši da je dosadašnja, dugogodišnja saradnja sa Komunikacionim timom za članstvo u NATO bila veoma plodotvorna. 
 
Nacionalni koordinator Dragan Pejanović informisao je domaćine o dinamici procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO u državama članicama Alijanse i apostrofirao ocjenu da taj proces ide očekivanom dinamikom.
 
,,Dvadeset država već je ratifikovalo Protokol. Očekujemo da će do kraja drugog kvartala tekuće godine to učiniti i preostalih osam”, rekao je Pejanović. 
 
Na sastanku je bilo riječi i o komplementarnosti integracija u NATO i Evropsku uniju, te razlikama u procedurama ratifikacije u državama članicama. 
 
Odgovarajući na pitanja o aktuelnim spekulacijama o organizaciji referenduma o članstvu u NATO, Nacionalni koordinator je saopštio da će, kako to saopštavaju državni zvaničnici, pitanje članstva biti riješeno u Skupštini Crne Gore.
 
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR