11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
97 senatora uz Crnu Goru: SENAT RATIFIKOVAO PROTOKOL!

Politika

Comments 6

97 senatora uz Crnu Goru: SENAT RATIFIKOVAO PROTOKOL!

  • Viber
Američki Senat ratifikovao je Protokol o pristupanje Crne Gore NATO-u! Naš Protokol je podržalo 97senatora dok su dvojica, Rend Pol i Majk Li, bili protiv.

Naredni korak je, da bi ratifikacija bila u potpunosti završena, da potpis na dokument stavi predsjednik SAD-a Donald Tramp.

Portal Antena M od 16h je uživo izvještavao iz Senata. U nastavku pročitajte što su senatori rekli tokom debate danas o ratifikaciji, redoslijedom kojim su govorili.

v majk li

Protivnik ratifikacije Majk Li kaže da će CG biti članica Alijanse

Senator Iz Jute Majk Li kazao je pred Senatom da SAD ne bi smjele da šalju ljude u rat. "Ne smijemo da sklapamo saveze koji bi mogli da vode u rat", rekao je Li govoreći o ratifikaciji Protokola. "Zato sam protiv širenja NATO-a", kazao je Li. Podsjeća da države NATO-a imaju obavezu da brane jedna drugu. "Ne vidim kako nam može pomoći zemlja koja ima građana koliko distrikt u SAD", dodao je on. SAD ne bi trebalo da dozvole da još jedna država (aludirajući na aktuelnih 27 članica NATO) može da uloži veto na pitanja bezbjednosti Sjedinjenih država. 

"Očito je kakav će biti rezultat glasanja. Crna Gora će biti nova članica NATO-a", kazao je Li.

v senin

Podrška Crnoj Gori iz Nju Hempšira

Senatorka iz Nju Hempšira Džin Šahin kaže da CG jeste mala zemlja ali bitna geografski. "Članstvo Crne Gore u NATO-u doprinijeće bezbjednosti države, Alijanse i Evrope. Ono je i u našem interesu", kazala je Šahin i dodala da je članstva važno i zbog "sve češćeg miješanja Rusije u pitanja na Balkana." Poslaćemo jasnu poruku Rusiji da ne dozvoljavamo takvo ponašanje, istakla je ona i pozvala kolege da glasaju za ratifikaciju.

v bendzamin sas

Sas o miješanju Rusije

Bendžamin Sas, senator iz Nebraske, govorio je o rastućem miješanju Rusije širom svijeta, uključujući izbore u SAD. Rusija želi da promijeni naše mišljenje i stav, kazao je on. "Žele da se zapitamo da li nam je potreban NATO? To je najjača vojna organizacija na svijetu", poručio je Sas i optužio Vladimira Putina da propagandom "dovodi Amerikance u zabludu."

v marfi

Marfi: Drago mi je što ćemo glasati da CG uđe u NATO

"NATO će biti jači ako nam se Crna Gora pridruži", poručio je senator iz Konektikata Kris Marfi. "Jesu mali ali su postavljeni važno na mapi", dodao je on. "Crna Gora je spremna, završili su brojne reforme u oblasti odbrane i vladavine prava. Ima još toga što mora da ali neka to radi pod NATO kišobranom", rekao je Marfi i naglasio da vrata Alijanse moraju da ostanu otvorena. "Drago mi je što ćemo glasati da Crna Gora uđe u NATO", kazao je Marfi.

Rusija želi da destabilizuje Balkan, smatra Marfi i dodaje da Moskva želi da oslabi NATO i Evropu. "Pokušaj državnog udara u Crnoj Gori htjeli su da izvedu ruski nacionalisti. To je zabrinjavajuća informacija kao i podatak da iza njih stoje neki državni organi Rusije", kazao je senator iz Konektikata. "Glasom za ratifikaciju, spriječićemo stvaranje Kalinjingrada na Mediteranu", istakao je Marfi.

v viskonsin senator

Džonson: Moramo da pošaljemo Moskvi jasnu poruku

Članstvo CG u NATO je važno iz više razloga, smatra Ron Džonson iz Viskonsina. "Crna Gora je posvećena NATO-u i zato će doprinijeti stabilnosti. Navodna podrška Rusije u pokušaju državnog udara ne smije biti nagrađena", istakao je senator Džonson. "Moramo poslati Moskvi jasnu poruku: ne smije da maltretira zemlje koje žele da se pridruže Alijansi", kazao je Džonson.

 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Dragutin

Što je Boško, junače?? Što moram čitat moje ime jutros na sabajle? Prifalilo bombi, a? :) Za početak, ja sam crnogorac i liberal, kolko se to moze bit. Znam, za vas dps-ovce je nemoguce bit crnogorac ako se cojek ne kune u Mila. No, to je vas problem. Uzivajte u slijepoj ljubavi prema tom čojeku. A protokol i nato... Ako znam pomamio se. Znam da nam nijesu bliski i da nas ne uvlače tamo zbog ljubavi prema nama. Znam da me bole one bombe. Tresla mi se kuca. Tresli su mi se prozori. Dijete mi je plakalo i mora sam ga nosat po svu noc i lagat da tata zna da nam nece ništa bit. A on me je pitao dal to avioni lupaju u prozore. Boli. Volio bih to zaboravit al ne mogu. Volio bih i da ne moramo uc u savez sa nekim ko nam je ono napravio. Ne zanima me zasto se to desilo. Ne zanima me ko je kriv. Znam da ja nijesam. A tek ono dijete sto je plakalo nije krivo... Volio bih da je ovaj svijet drugačiji i da ne moramo niđe nego da se sami "patimo" i da nam ne dolaze nikakvi "oslobodioci" ni sa koje strane. Ako vec moramo, ok. Podvijmo rep i ajmo kod onih koji su nas tukli. Euforija me malo nervira. Ne vidim čemu euforija. Po meni bi prije trebali bit tuzni jer jednostavno, kako sad stvari stoje, moramo u taj nato. Isti taj "sveti Milo" nije srecan sto mora neđe. Najrađe bi on sam fino jaha dok je ziv, da mu se niko ne petlja.

Baba

Neka nam je srećno i berićetno. Iskreno, nijesam za neko veliko slavlje-mislim da treba sada bolje i više raditi na način da zaista svi koji vole ovu malu veliku Državu prionu na svoj posao-da se političari bave politikom, sud suđenjem, ljekar medicinom i članstvo će nam pomoći.Ako se budemo samo svadjali i prepucavali, sve nam je džaba. A opozicija svemu što je pozitivno, dobro i crnogorsko, neka se pati i konačno shvati da je ona problem Crne Gore, a ne vlast. Nezadovoljni narod jedne države smjenjuje slabu vlast u uslovima kada ima dobru opoziciju. Mi, koliko god bili nezadovoljni vlašću nemamo tu opciju- naša opozicija MRZI i sije ZLO. Vlast će se promijeniti kada bude boljih da dođu umjesto njih.Do tada....Još jednom-SREĆNO!!!

Nikolica

A, malo se nervozno... 97:2 dosta ubjedljivo...zakazaše ruski hakeri