14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Sporazum srušen, premijer obmanjuje

Politika

Comments 0

Krivokapić: Sporazum srušen, premijer obmanjuje

Autor: Darko Šuković

  • Viber
Sporazum o slobodnim i fer izborima je srušen, ocijenio je lider SDP-a Ranko Krivokapić i dodao da opoziciona trojka mora naći način kako bi izlaskom iz Vlade kaznili premijera za kršenje tog dokumenta.

Krivokapić je kazao da je Đukanović osim SDP, DEMOSA i URE obmanuo i međunarodnu zajednicu i one koji su pomogli i prisustovali sklapanju Sporazuma , što će izazvati, kako smatra, veće posljedice i po premijera i po državu.

„Sporazum je srušen jer premijer želi da izbjegne kontrolu. Mora se pronaći način kako bi izlaskom iz Vlade kaznili premijera za kršenje Sporazuma“, rekao je Krivokapić tokom posjete Bijelom Polju, prenosi RTCG.

On je dodao da se SDP 2009. izborila protiv opcije da država prodajom Elektroprivrede u potpunosti ostane bez nje.

„Tada je SDP uslovila koalicionog partnera DPS da kroz ugovor zaštiti državni interesi i otvori mogućnost da država kasnije otkupi akcije. Nažalost, danas, kao i 2009. ponovo se pokušava predati Elektroprivreda nekome u ruke, što nije dobro kao što nije dobro što premijer ne poštuje Sporazum sa tri politička subjekta koja su ušli u Vladu i što ne čita ono što je potpisao“, naveo je Krivokapić.

On je pozvao premijera da, kako je naveo, pročita ono što je potpisao.

„ Lično imam interes da država Crna Gora ima premijera čiji će potpis biti lako čitljiv . Jasno je da u našem dogovoru postoji dio koji jasno govori da se važne odluke moraju donijeti konsenzusom. Ako je tačno ono što tvrde u Vladi, u šta sumnjamo, onda će SDP, a sigurno će i DEMOS i URA potpisati Ugovor koji omogućuje vraćanje Elektroprivrede u potpuno vlasništvo za 250 miliona u sedam rata", istakao je on.

Posrijedi je, ocjenjuje Krivokavić, magla kojom se obmanjuju građani.

"A u suštini pripremaju predaju Elektroprivrede nekom drugom, pri tom uništavajući ugovor koji nas štiti i praveći novi koji poništava sve ono što je bilo dobro u Ugovoru iz 2009. Zbog kojeg se i tada tresla Vlada“, kaže lider SDP-a.

DPS je, kaže Krivokapić, tada na sreću popustio i na taj način su bili zaštićeni državni interesi.

On je upitao šta bi se desilo da je EPCG prešla u ruke stranaca i da kupujemo struju iz stranih izvora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR