13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Trojka napušta Vladu do kraja sedmice; Rakčević danas šalje ''posljednje upozorenje''

Politika

Comments 10

Trojka napušta Vladu do kraja sedmice; Rakčević danas šalje ''posljednje upozorenje''

  • Viber
Prema saznanjima portala Antena M, izlazak ministara "trojke" iz Đukanovićeve vlade izvjestan je i desiće se do kraja sedmice!

Prethodiće mu pres konferencija "posljednjeg upozorenja", koju će danas u 11 sati održati lider građanskog pokreta URA Žarko Rakčević.

Malo ko, međutim, vjeruje unutar "trojke" da se stvari mogu promijeniti tako da njeni predstavnici ostanu u Vladi izbornog povjerenja.

Tim prije što Prijedlog ugovora sa kompanijom a2a, iako najveći, nije jedini razlog nezadovoljstva "opozicije u vlasti".

"Trojka" smatra da DPS nije generalno poštovao Sporazum o fer i demokratskim izborima, koji je potpisan uoči njihovog ulaska u Đukanovićev kabinet. Osim a2a, povod sporenja je i Buljarica, pa Zakon o medijima...

Rakčević će sa presa poslati "posljednje upozorenje" DPS-u uoči skupštinske rasprave o Prijedlogu ugovora sa a2a, koja je zakazana za danas.

Podsjetimo, lider SDP-a Ranko Krivokapić juče je iz Bijelog Polja praktično nagovijestio takav potez, navodeći da je Sporazum ''srušen''.

''Sporazum o slobodnim i fer izborima je srušen, opoziciona trojka mora naći način kako bi izlaskom iz Vlade kaznili premijera za kršenje tog dokumenta'', poručio je lider SDP-a i dodao da je Đukanović osim SDP, DEMOS i Uru, obmanuo i međunarodnu zajednicu i one koji su pomogli i prisustovali sklapanju Sporazuma, što će izazvati, kako smatra, veće posljedice i po premijera i po državu.

„Sporazum je srušen jer premijer želi da izbjegne kontrolu. Mora se pronaći način kako bi izlaskom iz Vlade kaznili premijera za kršenje Sporazuma“, rekao je Krivokapić tokom posjete Bijelom Polju.

Premijer Milo Đukanović poručio je u utorak iz Berana kako je njegov interes da Vlada izbornog povjerenja obavi posao do izbora i poručio da ga ne brinu navodi da će biti kriv ako opozicija izađe iz Vlade.

Na pitanje rizikuje li da će biti optužen da je izbacio opoziciju iz Vlade, kazao je da “pet para ne da za takvu vrstu optužbe”.

“To je politikanstvo. Ja se time ne bavim. Ja se bavim ozbiljnom politikom”, podvukao je Đukanović.

Podsjetimo, poslanici Skupštine Crne Gore izglasali su 19. maja Leks specijalis, poseban zakon zakon na osnovu kog se primjenjivao Sporazum o slobodnim i fer izborima i formirana je Vlada izbornog povjerenja.

No, odmah nakon ulaska predstavnika "trojke" u Đukanovićev kabinet, dobro obaviješteni izvori najavili su njihov izlazak, pogađajući, čak, da će se desiti krajem jula ili početkom avgusta!?

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Ide vuk

Nesposobni za rad u vladi pa bježe. Viđeli smo kolikog su kapaciteta kad nisu imali ni kadrove da izaberu za tražene funkcije. Kako bi tek da vlast osvoje? Bruka!

Ford

Sad će Milan Knežević po njima: '' Uaa, izdali ste Vladu Crne Gore'' ;)

Zabjelo Do Maslina

Ranko, Žarko, gde je tu Lekić? On je lider trojke. Za mislite stvarno da će izaći prije kraja avgusta?