Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović razgovarao je danas s generalnim sekretarom Zajednice opština Crne Gore Refikom Bojadžićem i njegovim saradnicima.

Vlada Sjeverne Irske pred kolapsom

Januar 16, 2017 - 17:46

 

Opstanak Vlade Sjeverne Irske doveden je u pitanje pošto nacionalistička partija Šin fejn odbija da imenuje zamjenu za svog najvišeg predstavnika u vladi.

 

Kremlj je saglasan sa stavom novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trampa da je NATO ostatak prošlosti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 

Predrag Bogićević, kog Crna Gora traži zbog optužbi za planiranje terorističkih akata, ostaće u pritvoru do ekstradicije pošto je vijeće kragujevačkog Višeg suda odbacilo žalbu njegovog branioca na rješenje o ekstradicionom pritvoru.

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas delegaciju Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata (SUBNOR) Crne Gore, koju je predvodio predsjednik Ljubomir Sekulić.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da su provokacije Srbije prema Kosovu dio "starog scenarija o podjeli jednog dijela Kosova".

Odlazeći potpredsjednik SAD, Džozef Bajden pozvao je danas administraciju novog američkog predsjednika Donalda Trampa da ne ukida sankcije Rusiji.

Kreatori politika na zapadnom Balkanu treba da izbalansiraju finansijske sektore u svojim zemljama da bi se podstakao dugoročni rast u regiji, navodi se u novom izvještaju Svjetske banke (SB).

Oblast ljudskih prava zahtijeva punu posvećenost, poručio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka u razgovoru sa predstavnicima opštine Gusinje, ocjenjujući da to područje definiše multietničnost.

Predsjednik Vlade Duško Marković naložio je ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću, čijem resoru pripada državno preduzeće Montenegro Airlines, da u najkraćem roku pripremi i dostavi Vladi detaljnu informaciju o trenutnom stanju u nacionalnoj aviokompaniji.

Stranica 1 od 269