8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tahiri: Srbija će priznati Kosovo na kraju dijaloga

Region

Comments 0

Tahiri: Srbija će priznati Kosovo na kraju dijaloga

  • Viber
Prištinski list Koha Ditore piše da je kosovska vlada u Briselu predstavljena dijametralno suprotnim stavovima.

“Koha“ navodi da ministri iz redova Srpske liste lobiraju protiv Zakona o Trepči, koji je nedavno usvojila kosovska skupština.

Kako navodi list, kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri kaže da takav pokušaj "izazivanja" Prištine u Briselu neće biti uspješan, tvrdeći i da je posjeta Briselu srpskih članova kosovske vlade "neprihvatljiva i neustavna".

"Mislim da su oni prekoračili ono što je u opisu njihovog posla i prekršili ustav - tim pitanjem treba da se bavi vlada", smatra Tahiri.

Bajram Gecaj iz kancelarije kosovskog premijera Ise Mustafe ocijenio je takođe da su postupci članova Srpske liste štetni.

"Vjerujem da će premijer Isa Mustafa razgovarati o tome sa zamjenikom premijera Branimirom Stojanovićem narednih dana", rekao je Gecaj.

Prištinski Zeri prenosi i da je Tahiri u nedjelju izjavila da će Srbija priznati nezavisnost Kosova na kraju dijaloga između Beograda i Prištine.

"Smatramo ovaj dijalog dijalogom za dobrosusjedske odnose i njegova vrijednost je povezana sa našim evroatlanskim težnjama i našoj posvećenosti stabilnosti i miru. Ovo znači da na kraju dijaloga mora da postoji obostrano priznanje između dvije zemlje", tvrdi Tahiri i ocjenjuje da Briselski dijalog daje rezultate.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR