Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FOTO i VIDEO: Sudar vozova kod Novog Sada, 22 osobe povrijeđene

Region

Comments 0

FOTO i VIDEO: Sudar vozova kod Novog Sada, 22 osobe povrijeđene

  • Viber
Na željezničkoj pruzi Beograd-Novi Sad dogodila se nesreća kada je putnički voz udario u posljednji vagon teretnog ispred sebe. Povrijeđene su 22 osobe.

Nesreća se, kako prenosi b92 dogodila između željezničkih stanica Sajlovo-Kisač, pored Novog Sada.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, putnički voz udario je brzinom od 15 kilometara na sat u posljednji vagon teretnog voza koji se nalazio ispred njega.

Dvadeset dvije osobe su povrijeđene u sudaru, a među povrijeđenima nema životno ugroženih, rekao je direktor službe novosadske Hitne pomoći Bogdan Živanović.

Portparol novosadske Dječje bolnice Dušan Vuković rekao je da je u tu bolnicu promljeno petoro djece povrijeđenih u sudaru dva voza i da su poslije ukazane pomoći puštena kućama.

"Sva djeca su zadobila lakše tjelesne povrede zbrinuta su u Dječjoj bolnici i otpuštena su kućama", rekao je Vuković.

Živanović kaže da je među povrijeđenim putnicima četvoro zadobilo teže, a 18 putnika lakše tjelesne povrede.

"Naša dispečerska služba je u 19.34 sata dobila telefonski poziv sa obavještenjem da je došlo do sudara vozova. Kako je na licu mjesta bio nepristupačan teren, povrijeđeni su drugim vozom prevezeni do Glavne željezničke stanice u Novom Sadu odakle su kolima hitne pomoći transportovani u Klinički centar", rekao je Živanović.

Prema njegovim riječima, na Glavnu željezničku stanicu odmah po dojavi o nesreći stiglo je devet ekipa hitne pomoći i svi povrijeđeni su, kako je istakao, bez problema prevezeni u Klinički centar Vojvodine na dalju opservaciju.

"Najvažnije je da poginulih i životno ugroženih nema, a možemo istaći da su hitna pomoć, policija i vatrogasne službe svoj posao odradile na visokom nivou", rekao je Živanović.

"Blic" navodi da su u sudaru učestvovali putnički voz koji polazi iz Novog Sada za Sombor preko Vrbasa i Kule sa teretnim vozom u novosadskom prigradskom naselju Sajlovo. Mašinovođa nije povrijeđen.

Saobraćaj na međunarodnoj pruzi od Novog Sada ka Subotici i Budimpešti je u potpunom prekidu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR