16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FOTO i VIDEO Vučić: Priština priprema ratne igre, htjeli da napadnu voz; Mustafa: Nefer igra Srbije

Region

Comments 0

FOTO i VIDEO Vučić: Priština priprema ratne igre, htjeli da napadnu voz; Mustafa: Nefer igra Srbije

  • Viber
Voz koji je krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu zaustavljen je na stanici u Raškoj. Vučić je saopštio da je Priština htjela da napadne voz, Mustafa poručio da je posrijedi nefer igra Srbije.

21.03 Voz se vraća u Beograd

Voz koji je jutros krenuo ka Kosovskoj Mitrovici vraća se za Beograd, pošto je zaustavljen na stanici u Raškoj.

voz beograd mitrovic 670

20.40 Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je večeras da voz iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu neće ući na Kosovo, a celu situaciju je opisao kao "nefer igru Srbije".

"Povratak voza bi bila odgovarajuća mjera. Njegov ulazak na Kosovo neće biti dozvoljen i biće tretiran u skladu sa kosovskim zakonima", rekao je Mustafa na vanrednoj konferenciji za novinare, prenosi Zeri.

18.35 Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu veliki sukobi.

Vučić je na vanrednoj konferenciji za medije kazao da je jutros krenuo "putnički voz, ne tenk ili oklopno vozilo, koji je trebalo da spaja ljude i gradove u skladu sa zakonima svih zemalja svijeta i vrijednostima EU", ali su onda, kako je rekao počele da se dešavaju "nevjerovatne stvari".

"Albanske specijalne snage pokušale su da miniraju dio pruge, ali to nisu uradili na pravi način, onda su poslali Albance sa dugim cijevima na području Podujevo-Orlane-Vučitrn koji su na Jarinju trebalo da zaustave voz i uhapše mašinovođu i putnike voza i time dovedu do velikih sukoba", kazao je premijer Srbije nakon vanredne sjednice Vlade.

Kosovka vlada je u stalnom zasedanju zbog voza, koji je nakon 18 godina krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici.

Premijer Isa Mustafa je, kako prenosi prištinska Koha.net, u stalnoj koordinaciji sa svim nadležnim institucijama.

{youtube}9f4KQFaajoU{/youtube}

18.35 Na Jarinju pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije zbog koji će kontolisati voz koji iz Beograda ide za Kosovsku Mitrovicu. Voz od 16:30 stoji u stanici Raška.

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mjesta, na stajalištu u Donjem Jarinju nalazi se oko 50 pripadnika kosovske policije koji iščekuju dolazak voza, a na licu mjesta je i oko desetak policijskih vozila.

policija kosovo 670

Na željezničkoj stanici u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u toku su pripreme za dolazak voza iz Beograda.

17.39 Predsjednik Kosova Hašim Tači pozvao je nadležene inistucije u Prištini da zakonskim mjerama hitno zaustave voz koji je ka Kosovskoj Mitrovici krenuo iz Beograda.

Tači je naveo da voz treba da se zaustavi zbog neprihvatljivog nacionalstičkog obilježja koje je u suprotnosti sa Ustavom Kosova.

Tači je, kako prenose prištinski mediji, naveo da su u tom vozu i zvaničnici Srbije koji nisu dobili dozvolu za ulazak na Kosovo.

"Kosovo poštuje slobodu kretanja ljudi i robe. Međutim, ulazak voza sa nacionalističkim parolama iz Srbije, koje su u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Kosova je potpuno neprihvatljiv. U tom vozu ima i putnika i visokih zvaničnika Srbije koji nisu dobili dozvolu za ulazak na Kosovo prema procedurama na snazi", rekao je Tači.

Kosovski predsjednik ističe da svemu ilegalnom što dovodi u pitanje državni suverenitet Kosova, treba stati na put.

"Ovaj voz je nova provokacija i vlasti na Kosovu treba da preduzmu potrebne mjere da ga hitno zaustave", rekao je Tači.

Sa beogradske željezničke stanice jutros je krenula probna vozna linija do Kosovske Mitrovice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR