10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Ne želimo rat, ali ako budu ubijali Srbe poslaćemo vojsku!

Region

Comments 1

Nikolić: Ne želimo rat, ali ako budu ubijali Srbe poslaćemo vojsku!

  • Viber
Čini mi se da su ovi događaji vezani za voz trzaji odlazeće američke administracije, kaazao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nakon završenog sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Kako je kazao, sporazumi iz Brisela služe da se Srbija podsjeti na šta se obavezala, a da ih Albanci jednostavno pogaze.

- Predmet dijaloga u Briselu treba sada da bude samo voz, odnosno sloboda kretanja, inače ne vidim o čemu treba da pregovaramo sa privremenim institucijama Prištine i EU - rekao je predsjednik Srbije, prenosi Blic.

Nikolić je kazao da EU mora da odgovori da li je tačna izjava kosovskog premijera Ise Mustafe da su za zaustavljanje voza imali saglasnost Unije.

Kako je naveo, sinoćnje pojavljivanje jednice ROSU bio je znak da Albanci žele rat.

- Upozoravam sve u privremenim inisitiucijama u Prištini da ne ustupaju na teritorije gdje ne mogu da budu. Mi ne želimo rat, ali po Ustavu smo dužni da zaštitimo svoj pedalj teritorije i građane. Svaki novi pokušaj završiće se loše.

O tome neka razmišljaju Albanci i njihovi sponzori - kaže on.

Kako je naveo, u ovom stavu su svi složni.

- U tome smo složni, jedinstveni, i niko ne istupa iz tog korpusa. Svi smo jedinstveni da smo juče postupili dobro, ali da nema osnova za likovanje Albanaca - kazao je on.

Nikolić je naglasio da je Srbija spremna da pošalje oružane snage na Kosovo i Metohiju, ako srpsko stanovništvo u pokrajini bude ugroženo.

- Nije nam do rata, ali ćemo poslati i vojsku ako treba da bi zaštitili Srbe od potencijalnog ubijanja. Ako budu ubijali Srbe poslaćemo i vojsku, svi ćemo ići i ja ću da idem, nije mi prvi put", poručio je Nikolić - odgovarajući na pitanje novinara da li postoji mogućnost da Srbija pošalje i vojsku da bi zaštitila Srbe.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dragutin

Koju teritoriju? I kud ste krenuli s "vozom"? Ono i nije voz no nekakva bogomolja na točkove. Kad ćete počet da se ozbiljno ponasate znate li? Ne znam ni zasto mediji pisu o ovim glupostima. Vozite bogomolje tamo ovamo i uzivajte. A narod mrceni nek zivi na ivici siromastva i raspravlja o vasim vozićima i našim "drzavnim udarima"... I naravno, nek glasa za vlast dok god ima snage da se dovuče do glasačke kutije.