8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik: Izostala reakcija na voz, postoje različiti aršini

Region

Comments 0

Dodik: Izostala reakcija na voz, postoje različiti aršini

  • Viber
-Pošto nijesam vidio nijednu ocjenu niti reakciju na to da je spriječena sloboda kretanja za koju se oni (međunarodna zajednica) zalažu, i da voz nije mogao da uđe u Kosovsku Mitrovicu, pokazuje se da postoje različiti aršini, kaže predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
On je upitao danas, povodom zaustavljanja voza koji je iz Beograda poslije 18 godina krenuo za Kosovsku Mitrovicu, da li je moguće da sloboda kretanja za jedne postoji, dok za druge ne postoji? 
 
On je za RTV Republike Srpske rekao da je očigledno da postoje različiti aršini, prenio je Tanjug. 
 
“ Da li je moguće da u uslovima kada dnevno prođe više od 50 autobusa sa Kosova koji idu u Zapadnu Evropu, neometani bilo čim, da je sad odjednom problem voz koji ide do Kosovske Mitrovice. Meni su ovdje poznati ti scenariji: da su pokušali Albanci sa Kosova da to iskoriste kako bi se obračunali sa preostalim Srbima tamo”, istakao je Dodik.
On je naveo da iz svog iskustva može da kaže da je sprega tih vlasti iz Prištine i međunarodnog faktora na tim pitanjima vidljiva.
 
Kazao je i da je bivši ambasador Velike Britanije u Sarajevu Čarls Kraford, kada je otišao u penziju, rekao da međunarodna zajednica ima različite kriterijume, i da jedne na istu sitaciju upotrebljava na potpuno različite načine.
 
“Pa su rekli da u BiH postoji sukob među narodima i da oni ratuju, i da ima silovanja u tim sukobima, da se ne podnose, ali ima da ćute i ostanu zajedno. Onda su na Kosovu rekli isto tako: eto Srbi i Albanci se ne podnose, ratuju, siluju između sebe, ali ima da se raziđu, jer je nepodnošljivo, a onda naprave od Srba tamo manjinu i pokušavaju to da legalizuju”, naglasio je Dodik.
 
Predsjednik RS je podsjetio da je premijer Aleksandar Vučić rekao da nikada više Srbi bilo gdje živjeli neće doživjeti "Oluje".
 
“Uvjeren sam da neće doživeti ni u ovom dijelu četiri opštine Kosova, gdje je pretežno srpsko štanovništvo “,dodao je Dodik.
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR