10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mogerini bila zabrinuta zbog voza, zahvaljuje Vučiću

Region

Comments 0

Mogerini bila zabrinuta zbog voza, zahvaljuje Vučiću

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je u Briselu da je bila "krajnje zabrinuta zbog opasnosti da incident s vozom između Prištine i Beograda lako dovede do zaoštravanja" i zahvalila srpskom premijeru Aleksandru Vučiću "za rukovodeću ulogu u tim teškim trenucima".

Mogerini je novinarima poslije zasijedanja šefova diplomatija EU rekla da nije "samo pratila situaciju s vozom", već je bila i lično u kontaktu sa srpskim premijerom Vućićem, dodajući da je bila "krajnje zabrinuta zbog toga što je situacija mogla lako da se zaoštri".

"Moja poruka je bila da se izbjegne zaoštravanje, da se izbjegnu potezi i poruke i nastoji da se zajednički angažuje kroz dijalog tako da to donese rezultate za obje strane. I to ne samo za institucije na obje strane, već za ljude", rekla je Mogerini na pitanje kako gleda na tu situaciju i izglede za dalji dijalog Beograd-Priština.

Ona je rekla da su koraci koje je EU ostvarili zajedno s Beogradom i Prištinom prošle godine "na neki način bili istorijski".

"Mi smo uspjeli u tome da se što brže i što više napreduje na perspektivi ka Evropskoj uniji i to za cijeli region", rekla je Mogerini.

Ona je dodala da "na obje strane" vidi odlučnost da se nastavi.

"To katkad znači i da se moraju donijeti teške odluke i opredjeljenja za koje se dobro znalo kakav imaju zalog iz dobrih razloga za obje strane, ali posao i riješenost koju vidim i u Beogradu i Prištini su snažni", rekla je Mogerini.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR