8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Slučaj Ćuruvija: Zemunski klan trebalo da likvidira optužene za ubistvo?

Region

Comments 0

Slučaj Ćuruvija: Zemunski klan trebalo da likvidira optužene za ubistvo?

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
Suđenje optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu svjedočenjem bivšeg pripadnika zemunskog klana Miladina Suvajdžića, poznatog kao Đura Mutavi.

Suvajdžić, svjedok saradnik u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, rekao je da je u junu 2002. saznao da je trebalo da pripadnici zemunskog klana ubiju Miroslava Kuraka i Ratka Romića, optužene za ubistvo Ćuruvije.

On je, na pitanje zamjenika tužioca Milenka Mandića rekao da je to saznao od pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića kao i da je potom čuo da se od ubistva Kuraka i Romića odustalo.

"Simović je došao kod mene i tražio specijale (mobilne telefone) i rekao je da su tražili da ubiju ljude koji su ubili Ćuruviju", rekao je Suvajdžić.

On je rekao i da se od tih ubistava odustalo, kako je čuo, jer se Kurak dogovorio sa komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom, a Legija sa šefom zemunskog klana Dušanom Spasojevićem.

Ćuruvija je ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. u Beogradu, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, koji je u bjekstvu, a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR