16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NATO: KFOR nije obaviješten o jedinici ROSU na sjeveru Kosova

Region

Comments 0

NATO: KFOR nije obaviješten o jedinici ROSU na sjeveru Kosova

Autor: Milena Aprcović

  • Viber
U sjedištu NATO kažu da KFOR nije bio obaviješten o prisustvu specijalnih snaga kosovske policije ROSU na sjeveru Kosova u subotu 14. januara 2017. godine.

U odgovoru na pitanje Tanjuga da li su specijalne snage kosovske policije ROSU imale odobrenje KFOR-a da intervenišu na sjeveru Kosova u namjeri da zaustave voz koji je u subotu krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici, zvaničnik NATO kaže da to nije bio slučaj.

"KFOR nije bio obaviješten o prisustvu kosovske policije ROSU. U skladu sa trenutnim ugovorima i mandatom KFOR-a (koji proizilazi iz Rezolucije UN 1244 iz 1999. godine) institucije Kosova nijesu u obavezi da obavještavaju KFOR o razmještanju ROSU na sjeveru Kosova", izjavio je za Tanjug zvaničnik NATO iz sjedišta Alijanse u Briselu.

U Sjevernoatlantskoj alijansi nijesu dali komentar na navod iz Tanjugovog pitanja da je, prema pisanim garancijama koje je NATO priložio uz Briselski sporazum 2013. godine, neophodno da policijske ili druge oružane snage Kosova dobiju odobrenje NATO i lokalne zajednice da bi intervenisale na sjeveru Kosova.

NATO je ranije pozvao Beograd i Prištinu da se uzdrže od zaoštravanja situacije i pokrenu dijalog, "jer je to u interesu regionalne stabilnosti i bezbjednosti".

"Mi veoma pomno pratimo situaciju", istakla je danas predstavnica za štampu u sjedištu NATO-a upitana da prokomentariše stanje u regionu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR