10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslao pismo na adresu gotovo 50 zemalja: Šef diplomatije Kosova pisao o "provokacijama Beograda"

Izvor: Foto: RSE

Region

Comments 0

Poslao pismo na adresu gotovo 50 zemalja: Šef diplomatije Kosova pisao o "provokacijama Beograda"

  • Viber
Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj, uputio je pismo na adrese ministarstava spoljnih poslova 49 zemalja, u kojem je ministre detaljno obavijestio o "provokaciji Beograda" da "ilegalno uspostavi željezničku liniju od Beograda do Kosova", prenosi prištinski sajt Zeri.
Hodžaj je upozorio da taj slučaj nije izolovan, i da je "dio sistematskog pristupa Srbije neprijateljski nastrojene prema Kosovu".
 
U pismu adresiranom na četiri strane, Hodžaj kao "provokacije Beograda" navodi i izgradnju zida kod mosta u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, povlačenje ministara i poslanika Srba iz kosovskih vlasti, hapšenje jednog od direktora Policije Kosova Nehata Tačija.
 
- U posljednjih nekoliko nedjelja i mjeseci, Republika Kosovo je bila predmet brojnih provokativnih i agresivnih akcija Vlade Srbije. U subotu, 14. januara 2017. godine, Vlada Srbije je najavila otvaranje ilegalne direktne željezničke linije od Beograda do Mitrovice, i poslala voz s kontroverznim i provokativnim porukama. Poruke na vozu imale su za cilj podrivanje normalizacije i dobrosusjedskih odnosa - napisao je Hodžaj.
 
Hodžaj je dodao da je poslije nekoliko upozorenja i opsežnih konsultacija, Vlada Kosova zabranila ulazak "ilegalnog i provokativnog voza" na Kosovo i "na taj način osigurala da ne dođe do upada Srbije na sjever zemlje".
 
Po navodima ministra, zabrinutost nije bila samo za sjever, već i za čitavo Kosovo, uz "mogućnost destabilizacije prilika u čitavom regionu".
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR