11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I EU sprema embargo Dodiku?

Region

Comments 0

I EU sprema embargo Dodiku?

Autor: Darko Šuković

  • Viber
Brisel razmatra mogućnost da se pridruži američkim sankcijama protiv lidera Republike Srpske, potvrdila je ambasadorka francuske u BiH Kler Bodoni.

U Briselu podsjećaju na oktobarske zaključke Savjeta za spoljne poslove u kojima je EU izrazila žaljenje zbog "nezakonitog održavanja referenduma o Danu RS, u suprotnosti sa odlukom Ustavnog suda BiH", uz konstataciju da je ovaj referendum izazvao nepotrebne tenzije i izazove u vladavini prava, prenose "Novosti".

U sarajevskim medijima spekuliše se o tome da bi najmanje pet evropskih zemalja moglo da se pridruži sankcijama SAD. Prema tamošnjim diplomatskim izvorima, ambasadori tih pet država, uključujući i Njemačku, dobili su instrukcije da njihove zemlje u ovakvim situacijama prate Amerikance. Nešto slično, kako se navodi, rečeno je i ambasadoru EU u BiH Larsu Gunaru Vigemarku.

Ambasadorka SAD Morin Kormak rekla je da nema informacija o tome da će druge države slijediti odluku Amerike, ali je naglasila da je taj korak koordinisan s najbližim partnerima.

"Uveli smo pojedinačne sankcije predsjedniku RS, ali naša zemlja nastavlja da podržava građane Srpske. Nastavićemo da joj pružamo pomoć kroz niz programa u okviru naše ambasade u BiH", izjavila je ona.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR