10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić sa Merkelovom i Stoltenbergom o situaciji na Kosovu

Region

Comments 0

Vučić sa Merkelovom i Stoltenbergom o situaciji na Kosovu

  • Viber
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom o situaciji na Kosovu.

On je novinarima u Davosu rekao da je njemačkoj kancelarki i generalnom sekretaru NATO-a, kao i drugim zvaničnicima u razgovorima na Svjetskom ekonomskom forumu, izložio posljednje događaje na Kosovu iz ugla Srbije.

"Mi smo iznijeli našu poziciju da je u skladu s Briselskim sporazumom, da to još jednom objasnim, da je region Sjever policijski formiran i specijalne jedinice ROSU bi bile sastavljene od lokalnog stanovništva, odnosno proporcionalno broju Srba i Albanaca, što znači 99 Srba, a jedan Albanac. Međutim, to nije dovršeno, dakle nije problem u Briselskom sporazumu, Briselski sporazum nam to omogućuje, već oni nijesu htjeli da sprovode Briselski sporazum, nego su dovodili ROSU iz Prištine, a ne regionalni ROSU, koji bi bio sastavljen od Srba, e to je suštinska stvar", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će sljedeće sedmice ići u Brisel na razgovore. On je dodao da Srbi kao narod moraju da budu pametni i odgovorni da bi prevazišli tešku situaciju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR