UEFA: Partizan ne može u Evropu!

Januar 11, 2017 - 14:04

UEFA je zabranila Partizanu da igra u Ligi šamiona i Ligi Evrope u prvoj sezoni od naredne tri u kojoj se kvalifikuje za takmičenje.

Kako prenosi Asošiejted pres (AP), Partizan ima oko 2,5 miliona eura neplaćenih dugova zaključnom sa septembrom 2016. godine. UEFA je odlučila da je ovakva kazna neophodna jer je Partizan nekoliko puta kršio pravila o neplaćenim dugovima u posljednjih pet godina.

Partizan je u "sličnoj situaciji" bio 2013. godine, kada je klub suspendovan na godinu dana iz takmičenja UEFA, pa evrpska kuća fudbala smatra da je žešća kazna jedina odgovarajuća i sposobna da ispravno utiče.

Iako je prvobitno objavljeno da je suspenzija u trajanju od tri godine, za B92.net su iz UEFA razjasnili da je riječ o zabrani igranja tokom jedne sezone, prve od naredne tri u kojoj klub izbori učešće u nekom od evropskih takmičenja.

Istovremeno, za B92 su iz Partizana poručili da nije u pitanju suspenzija, već da klub "do kraja mjeseca mora da uplati 360.000 eura".

Kako se navodi u odluci Tijela za finansijsku klupsku kontrolu UEFA, žalba je moguća u narednih deset dana, ali ne na adresu UEFA, već će crno-bijeli ovaj slučaj morati da, ako žele, iznesu pred Sudom sa sportsku arbitražu u Lozani.

1 komentara

  • Comment Link Januar 11, 2017 - 14:07 postavio - Milan

    ovom "ućerivanju u brazdu" se nadam u ovom regionu na svim poljima!

Postavite komentar