11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Evropa okovana ledom: Smrzlo se najmanje 66 osoba

Svijet

Comments 0

Evropa okovana ledom: Smrzlo se najmanje 66 osoba

  • Viber
Dok se istočna Evropa i danas bori sa obilnim sniježnim padavinama i niskim temperaturama, vlasti evakuišu zaglavljeno stanovništvo, a najugroženiji su beskućnici i migranti.

Nevrijeme je mnoge ostavilo bez struje, a mnoge je primoralo i da odgode putovanja, prenosi AP.

Najnoviji hladni talas do sada je usmrtio najmanje 66 osoba, a u nekim djelovima su zabilježene najniže temperature poslije više decenija.

U Poljskoj, koja je najpogođenija, danas su prijavljena još dva smrtna slučaja, dok se sniježno nevrijeme širi na mnoge zemlje u regionu.

Istovremeno, grčka mornarica poslala je brod na ostrvo Lezbos kako bi obezbijedila sklonište za oko 500 izbjeglica i migranata, pošto je ljekarsko udruženje na tom ostrvu saopštilo da su uslovi u glavnom tamošnjem kampu "nehumani" pri čemu su migranti u šatorima izloženi izuzetno niskim temperaturama.

Djelove sjeverne i istočne Bugarske paralisali su sniježni smetovi koji su blokirali puteve i ostavili 117 gradova i sela bez struje, a glavni autoput koji povezuje Sofiju sa crnomorskom lukom Burgas je zatvoren.

Bugarski vojnici teškim mašinama raščišćavaju glavne puteve, spasavaju zaglavljene ljude i snabdijevaju udaljena sela hranom i vodom.

Snijeg je blokirao puteve ka mnogim naseljima i u južnoj Albaniji, gdje je dosad od zime preminulo pet osoba, većinom beskućnika, a vojni helikopteri i služba za vanredne situacije dostavljaju pomoć stanovnicima zabačenih planinskih oblasti, gdje vojna i civilna vozila pomažu u raščišćavanju puteva po najnižim temperaturama od 1985.

Na udaru ledenog talasa je i Rumunija, gdje je zbog mećave zatvoreno više od 130 puteva, a mnogi polasci vozova su otkazani ili znatno kasne. (Blic)

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR