14 °

max 14 ° / min 7 °

Petak

26.04.

14° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
OTAC ŽRTVE SRBINA IZ FRANCUSKE: Namjerno me je vrijeđao da bih došao da ga spasim, MUČITELJ SVE SLUŠAO

Svijet

Comments 5

OTAC ŽRTVE SRBINA IZ FRANCUSKE: Namjerno me je vrijeđao da bih došao da ga spasim, MUČITELJ SVE SLUŠAO

Autor: Darko Šuković

  • Viber
Žrtva 14-mjesečne torture u francuskom mjestu Ganforan je, kao saznaje "Blic" Aleksandar M. (24) iz Jagodine, koji je poslije otkrivanja torture i bolničkog liječenja, otišao kod oca u francusko mesto Montelimar.

- Moj sin je sada bolje. Na sigurnom je. To je najbitnije - rekao je Aleksandrov otac novinarima francuskog lista "Var-Matin".

On kaže da do skoro nije ni znao da mu je sin u Francuskoj.

- Mislio sam da je u Srbiji sa majkom. Prije nekog vremena sam video njegovu sliku na Fejsbuku. Odmah se vidjelo da je veoma smršao. Pomislio sam da se drogira, a njega je u stvari mučitelj izgladnjavao i tukao - priča Aleksandrov otac.

On kaže i da ga je sin prije nekoliko dana nazvao i od njega tražio novac.

- Rekao mi je : "Ako si čovek, dođi da me vidiš". Tek sada mi je rekao da me je u tom razgovoru namjerno vređao, da bih došao i spasao ga - ispričao je Aleksandrov otac i dodao da je mučitelj njegovog sina držao pod strašnim psihološkim pritiskom.

- Moj sin je bio stravično mučen fizički, ali i psihički. Kada smo se ranije čuli telefonom, mučitelj je uvijek bio tu. Slušao je šta pričamo, zato moj sin nije mogao ništa ni da mi kaže - priča otac žrtve, koji je doživio šok kada je sina video u bolnici.

- Polomljen mu je nos, rame, lakat. Želi se i na glavobolje. Zakazan mu je skener - kaže Aleksandrov otac.

Mučitelj Žan H.T. je od srijede u zatvoru, a prijeti mu doživotna robija.

Žan H.T. je svoju žrtvu u Francusku doveo u novembru 2015. sa ponudom da sa njim radi na ugradnji prozora. Posao je, međutim, ubrzo stao, a Žan je za probleme okrivio svog radnika, koga je već pretvorio u svog roba. Uslijedilo je bezobzirno fizičko mučenje, tokom kog je žrtvi polomio obije podlaktice. Nije mu dao da jede, zbog čega je nesrećni mladić smršao skoro 40 kilograma, a često ga je tjerao da po hladnoći spava na balokonu.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Momo

Blic bruji i o Aleksandri Prijovic. Mozda da i nju pocnete da prenosite?

Timur

Sve ok, dobri Momo. Valjda je jedino nevazno da li je ova horor prica tacna. Uzgred, sva francuska stampa i elektronski mediji bruje o njoj. Otud je Blic i preuzeo. Zdravo ti meni bio, Mokašu.

Momo

Pa da, istinski je velika razlika izmedju Blica i Kurira. Nije neočekivano da vam se svaki argument svodi na nacionalnost, ali ovo nema veze sa tim već dobrim ukusom. Živio ti meni "Timure"!